rss

Ford sarbatoreste productia Mustangului cu numarul 10.000.000

 1. 09/08/2018
 2. Tags: Ford, Mustang, productie
  Vezi toate fotografiile (1)

  Sportivul Ford Mustang a inceput sa fie produs incepand cu 1964. De atunci si pana azi au fost construite nu mai putin de 10.000.000 unitati, ceea ce face ca acest sport-coupe sa fie un real succes care continua de peste 50 de ani.

  Ford sărbătorește astăzi producția exemplarului Mustang cu numărul 10 milioane. Mustang este cea mai vândută mașină sport din America în ultimii 50 de ani, performanță atinsă și în Europa în ultimii trei ani consecutivi.

  Mașina care a bifat această bornă este un Ford Mustang GT Convertible V8 cu transmisie manuală cu șase trepte care dezvoltă 450 de cai putere și este vopsit în nuanța Wimbledon White. Echipată cu cele mai noi sisteme de asistență a șoferului, mașina a fost construită la uzina din Flat Rock, Michigan. Primul Mustang produs vreodată în serie, care a purtat numărul de șasiu 001 și a fost asamblat în 1964, avea aceeași culoare și beneficia de un motor V8 de 164 CP cuplat cu o transmisie manuală cu trei trepte.

  "Mustang reprezintă sufletul și inima acestei companii, fiind un model reprezentativ la nivel mondial", spune Jim Farley, președinte Global Markets în cadrul Ford Motor Company. "Atunci când văd un Mustang pe stradă în Detroit, Londra sau Beijing, simt aceleași senzații pe care le-am experimentat când mi-am cumpărat prima mea mașină: un Mustang coupe din 1966 pe care l-am condus cu plăcere de-a lungul Statelor Unite atunci când eram adolescent. Mustang are puterea de a smulge zâmbete în toate țările lumii".

  Ford sărbătorește această bornă printr-o serie de evenimente care implică angajații de la sediul central din Dearborn și de la fabrica din Flat Rock. Între acestea se numără demonstrații aeriene ale unor avioane clasice de vânătoare P-51 Mustang, construite în timpul celui de-al doilea Război Mondial, și o paradă cu peste 60 de exemplare Mustang din toate generațiile între Dearborn și Flat Rock, locul în care se produce astăzi acest model.

  În cei 54 de ani de producție, Mustang a mai fost produs la San Jose (California), Metuchen (New Jersey) și la fabrica originală din Dearborn (Michigan).

  Cea mai vândută mașină sport

  Mustang este mașina sport cel mai bine vândută în Statele Unite în ultimii 50 de ani conform unei analize Ford privitoare la vânzărilor totale de mașini sport din toate segmentele în SUA între 1966 și 2018, raport bazat pe informațiile oferite de compania IHS Markit.

  Ford a vândut peste 38.000 de unități Mustang în Europa din momentul în care acest model reprezentativ a intrat în vânzare în această regiune, în 2015.

  Anul trecut, Mustang a depășit în vânzări Porsche 911 pe 13 piețe europene, implicit Marea Britanie și Spania. Cele mai mari piețe europene pentru Mustang în 2017 au fost Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia și Suedia.

  Mai bun ca niciodată

  Cea mai recentă versiune Mustang atinge cel mai ridicat nivel tehnologic, de performanță și de personalizare din istoria modelului.

  Noul Mustang oferă un design exterior atletic și un interior de nivel premium, cu materiale moi la atingere și un instrumentar de bord digital cu diagonala de 12 inch. Gama îmbunătățită de motoare include motorul Ford V8 de 5.0 litri care dezvoltă 450 CP, este cuplat cu o transmisie automată cu 10 trepte și oferă o accelerație 0-100 km/h în 4.3 secunde, având un consum mediu mixt de 12.1 litri/100 km și emisii de 270 de grame CO2/km*. Cutia manuală cu șase trepte care este oferită ca opțiune vine echipată cu tehnologia de sincronizare a turațiilor, ce oferă schimbări de treaptă mai fluide și mai rapide pe faza de retrogradare.

  Tehnologiile avansate la nivel dinamic includ suspensia ajustabilă MagneRide®, sistemul selectabil Drive Modes și noul sistem de evacuare cu supape active care oferă inovativul Good Neighbour Mode, pentru o rulare în liniște deplină în cartier dimineața devreme sau noaptea târziu. Lista tehnologiilor de asistență a șoferului include Asistență pre-coliziune cu detecția pietonilor și Sistemul de menținere a benzii de rulare.

  Adițional, Ford a introdus la începutul acestui an noua ediție specială Ford Mustang Bullitt, un omagiu adus legendarului Mustang GT fastback care a apărut în filmul realizat de Warner Bros. în 1968 și în care actorul principal a fost celebrul Steve McQueen. Această versiune este echipată cu motorul V8 de 5.0 litri.

  Ford Mustang se află la a șasea generație. Pe lângă poziția de lider la nivelul vânzărilor, Mustang reușește performanța de a fi mașina cu cei mai mulți fani pe Facebook la nivel mondial.

  Vizualizari: 2046
  Citroën C4 Picasso

  Citroën C4 Picasso

  Pret: 5.000 EUR, An: 2012, Kilometri: 169.000 detalii »

  Toate anunturile »