rss

Ford prezinta o transmisie automata mai eficienta

  1. 08/05/2008
  2. Tags: Transmisie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Frica de “ghilotina” restrictiilor pentru poluare incepe sa capete conturul unei isterii generale, fiecare producator cautand febril tot felul de solutii prin care sa reduca cat mai mult consumul de flota.

    Intr-o situatie disperata se afla gigantii americani, care au neglijat mult modelele autohtone. Multe chiar si acum abunda in tot felul de solutii arhaice, ce-i drept mult mai fiabile decat credem noi europenii, dar dezastruoase din punct de vedere ecologic.

    Ford, de exemplu, sta destul de prost la capitolul “transmisii automate”, un domeniu unde se pot obtine rezultate foarte bune.
    Astfel, reprezentantii Ovalului Albastru au declarat ca vor introduce o cutie automata cu sase rapoarte spre sfarsitul lui 2009 si ca spera ca, pana in 2012, 98% din Ford-urile produse peste Ocean sa fie echipate cu aceasta transmisie.
    Denumita 6F35, ea va oferi o economie de combustibil de 4-6% si va debuta pe “gemenii” Ford Escape/Mercury Mariner.

    Pe langa aceasta cutie automata, Ford va echipa modele sale domestice si cu cea dublu-ambreiaj (Powershift), lansata de curand pe gama Focus in Europa. Aceasta va reduce consumul cu 10 procente.

    Vizualizari: 998