rss

Ford prezinta Noul Tourneo Connect, un vehicul versatil, spatios, pentru activitati multiple

  1. 31/10/2021
    Vezi toate fotografiile (18)

    Ford a dezvaluit noul vehicul multifunctional Tourneo Connect, care va aduce un nou nivel de stil, spatiu si versatilitate marcii Tourneo.
    Noul Tourneo ofera solutia ideala pentru stiluri de viata active, cu un interior confortabil si extrem de flexibil, capacitate completa de sapte locuri si posibilitatea de a alege intre doua ampatamente diferite. Este perfect adaptat pentru a gestiona orice, de la transportul echipamentelor de camping si echipamentelor sportive pana la furnizarea unui partener practic pentru intreprinderile mici.
    Cabina inteligenta si conectata ofera cele mai noi tehnologii digitale, in timp ce o suita cuprinzatoare de sisteme sofisticate de asistenta a soferului face ca noul Tourneo Connect sa fie confortabil si usor de condus. Noile caracteristici includ conducerea asistata pentru a reduce stresul si Pro Trailer Backup Assist pentru a simplifica manevrele la remorcare.
    Odata cu noul Tourneo Connect debuteaza de asemenea si un sistem de tractiune integrala care sporeste increderea la condus, precum si o noua optiune de transmisie automata pentru modelele pe benzina, ambele facand parte dintr-o gama extinsa de noi motoare pe benzina si diesel pentru a oferi o eficienta de top in clasa sa.
    „Noul Tourneo Connect este primul dintr-o noua generatie interesanta de vehicule Tourneo de la Ford. Noul sau design actualizat, versatilitatea cu sapte locuri si noua tehnologie de tractiune integrala, precum si caracteristicile sale de conectivitate foarte importante ofera o combinatie castigatoare pentru clientii nostri”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. „Am luat calitatile pe care clientii le pretuiesc si le-am ridicat la un alt nivel; am construit un nou Tourneo Connect, pregatit pentru orice provocare - indiferent daca este vorba de munca sau joaca.” 
    Cabina flexibila si practica
    Noul Tourneo Connect ofera capacitatea de sapte locuri atat pe modelele cu ampatament scurt L1, cat si cu ampatament lung L2, mai practice si confortabile. Atunci cand nu sunt utilizate, al doilea si al treilea rand de scaune pot fi pliate, culcate sau indepartate pentru a crea o zona spatioasa de incarcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. Scaunul pasagerului din fata se pliaza plat pentru a permite transportarea in siguranta a obiectelor cu lungimea de pana la 3 metri, cum ar fi caiacele, mobilierul impachetat plat sau cheresteaua. 
    Noul interior sporeste confortul fara a compromite caracterul practic pe care il prefera clientii Tourneo Connect. Usile laterale glisante mari de pe fiecare parte a vehiculului ajuta copiii si ocupantii varstnici sa intre si sa iasa in spatii restrictionate unde usile conventionale ar putea sa nu se poata deschide complet. Confortul este imbunatatit de suporturile multiple pentru pahare, spatii de depozitare si porturi de incarcare, in timp ce plafonul din sticla panoramic si controlul climatic cu zona dubla ajuta la aerisirea cabinei si o face mai confortabila pe drumurile lungi. Covoarele durabile din cauciuc, usor de curatat, sunt disponibile ca accesoriu.
    Clientii care opteaza pentru echiparile Trend, Titanium si Active pot alege, de asemenea, scaune ergonomice cu suporturi extinse pentru picioare si ajustarea electrica in patru directii pentru zona lombara.
    Cu scaunele din al doilea si al treilea rand inlaturate, Tourneo Connect ofera pana la 3,1 m3 volum de incarcare in modelele L2 si 2,6 m3 in modelele L1. Transportul de articole mai lungi sau echipamente voluminoase de agrement este facilitat de lungimi maxime de incarcare de 2.265 mm din spatele primului rand de scaune, 1.452 mm din spatele celui de-al doilea si 629 mm din spatele celui de-al treilea pentru variantele L2 (1.913 mm, 1100 mm si 317 mm pentru variantele L1). 
    Materialele si finisajele atent selectate utilizate in cabina Tourneo Connect creeaza o senzatie confortabila si superioara in toata gama, cu tratamente unice pentru fiecare dintre variantele seriei, cum ar fi modelul Active cu grafica albastra eleganta si cusaturile de contrast. 
    Design exterior distinct 
    Noul Tourneo Connect prezinta limbajul de design indraznet si expresiv al celor mai noi autoturisme Ford. Partea frontala a fost decorata cu linii puternice, sculptate, pentru a crea o impresie sportiva, fiecare serie avand propriul sau aspect distinctiv.
    Seria Active inspirata de SUV-urile Ford ofera un amestec de stil robust si detalii premium. Jantele unice din aliaj de 17 inch au un finisaj bicolor din metal intunecat si prelucrat, parte a aspectului distinctiv a seriei Active, care mai include o grila de tip fagure, un scut de protectie cu efect metalic si ornamente suplimentare pentru pasajele rotilor, praguri si bare de protectie. Paleta de zece culori include nuante deosebite, cum ar fi Boundless Blue, culoarea unica de lansare pentru Tourneo Connect Active.
    Designul exclusiv al rotilor si detaliile finisajelor continua diferentierea puternica a gamei. 
    Restul gamei seriei include:
    • Sport - dungi distinctive ale capotei, bara frontala joasa, mai dinamica, jante din aliaj inchise la culoare de 17 inch
    • Titanium - detalii de crom satinat, geamuri fumurii, jante din aliaj de 16 inch 
    • Trend – rama neagra lucioasa pentru grila, capace de roti elegante
    Noile tehnologii digitale ale cabinei
    Toate modelele Tourneo Connect dispun de un ecran tactil mare si usor de utilizat amplasat pe bord, care aduce sistemele importante ale vehiculului la indemana soferului. Un ecran de 8,25 inch vine ca standard, iar clientii pot alege un ecran de 10 inch pe toate echiparile, daca doresc. Ecranul tactil ofera comenzi pentru navigatie, climatizare si audio, in timp ce alte functii, precum conexiunea telefonica, informatiile despre vehicul si configuratia audio, sunt grupate in submeniuri pentru a nu fi deranjante in timpul conducerii.
    Clientii pot alege, de asemenea, un panou de bord digital, in locul ceasurilor traditionale - o caracteristica care este standard pe modelele Sport si disponibila optional pe modelele Titanium si Active. Panoul de bord digital are un ecran de 10,25 inch plasat in carcasa instrumentarul de bord, care poate functiona alaturi de sistemul central de infotainment pentru a oferi soferilor mai multe informatii si control. Afisajul reda alertele vehiculului, limitele de viteza stabilite si treapta actuala in partea de sus a ecranului pentru o citire mai usoara, deasupra unui afisaj configurabil care arata:
    • Rezumat - pentru informatii cu privire la calatoria curenta
    • Clasic - pentru un vitezometru si turometru traditional simulat
    • Navigare - pentru o harta a rutei si informatii pentru indrumari suplimentare
    • Asistenta Sofer - pentru starea sistemelor active de asistenta a soferului vehiculului
    Vehiculele echipate cu ecran tactil de 10 inch dispun de un modem incorporat FordPass Connect pentru a ajuta clientii sa ramana conectati pe drum. Navigarea Online Disponibila utilizeaza date de tip cloud pentru a oferi actualizari suplimentare in timp real, inclusiv rapoarte de trafic si rute alternative; benzinarii din apropiere, inclusiv preturile si programul de functionare; actualizari de harti online; si detalii despre parcare, inclusiv disponibilitate, distanta si pret.
    Clientii Tourneo Connect pot accesa de la distanta mai multe informatii folosind aplicatiile pentru smartphone FordPass sau FordPass Pro. Prin intermediul telefonului, clientii pot vedea si controla:
    • Starea luminilor, ferestrelor si usilor
    • Blocarea si deblocarea vehiculului
    • Locatia vehiculului si pozitia de parcare, inclusiv adresa si timpul petrecut in parcare
    • Consumul mediu de combustibil
    • Raportul de sanatate al vehiculului pentru a ajuta la intretinerea proactiva si pentru a evita timpii de imobilizare neplanificati
    Noi niveluri de asistenta pentru soferi
    Tourneo Connect ofera 19 tehnologii de asistenta a soferului pentru a face calatoriile mai confortabile, mai putin solicitante si mai sigure. Specificatia standard generoasa include:
    • Asistenta pre-coliziune cu Franare automata de urgenta si Avertizare de coliziune frontala
    • Sistem de pastrare a benzii de circulatie
    • Alerta sofer
    • Controlul vitezei de croaziera
    • Sistem ajustabil de limitare a vitezei
    • Asistenta la pornire din rampa
    • Senzori de parcare fata si spate
    Controlul adaptabil al vitezei de croaziera, Recunoasterea semnelor rutiere, Sistemul de avertizare pentru punctul mort, si Alerta de trafic lateral sunt de asemenea disponibile.
    Noul Tourneo Connect introduce, de asemenea, noi pachete de tehnologie de asistenta a soferului. Pachetul de parcare adauga Asistenta activa la parcare impreuna cu Asistenta la iesirea din parcare, care poate identifica automat manevra de parcare din spatiile de parcare perpendiculare si paralele in timp ce soferul controleaza acceleratia, franarea si selectia treptelor.
    Pachetul de asistenta la remorcare include noul Pro Trailer Backup Assist pentru a ajuta la prevenirea sau diminuarea riscului de aparitie a fenomenului de „jackknifing” la mersul inapoi cu remorca. Sistemul permite chiar si soferilor neexperimentati sa manevreze cu incredere utilizand butonul de reglare a oglinzii usii, in locul volanului, pentru a controla directia vehiculului si remorcii. Impreuna, camera video si senzorii din spatele noului Tourneo Connect detecteaza perimetrul remorcii si suprapun instructiunile pe ecranul camerei pentru a ajuta in continuare soferii.
    Modelele Tourneo Connect echipate cu cutia de viteze automata PowerShift pot fi, de asemenea, prevazute cu Controlul adaptabil inteligent al vitezei de croaziera impreuna cu Sistemul de pastrare a benzii de circulatie, care ofera conducere asistata pentru functii de acceleratie, franare si directie pentru a reduce stresul pe autostrazi sau in traficul de tipul start-stop.
    Pentru eliberarea spatiului in cabina si simplificarea experientei de conducere, o frana de parcare electrica este montata standard pentru toate vehiculele Tourneo Connect. Functia permite, de asemenea, Auto Hold pentru o pornire mai usoara in rampa.
    Vehiculele din echiparea Sport introduc Sistemul de iluminare frontala adaptiva ca standard, care poate recunoaste in mod inteligent scenarii de conducere, inclusiv pe autostrada, urban, rural si intersectii, si poate modifica modelul fasciculului farurilor si luminozitatea pentru a optimiza vizibilitatea si a reduce efectul de orbire. Faza lunga automata, precum si farurile si luminile spate cu tehnologie LED sunt, de asemenea, standard.
    In plus fata de tehnologiile sale avansate de asistenta a soferului, noul Tourneo Connect poate fi prevazut cu functii de imbunatatire a confortului, inclusiv parbrizul incalzit Quickclear, stergatoarele de ploaie cu senzor - si oglinzile usilor incalzite.
    Eficienta de top in clasa sa
    Gama cuprinzatoare de motorizari pe benzina si diesel este de asteptat sa ofere o eficienta de top in clasa sa pentru noul Tourneo Connect, cu un consum anticipat de combustibil de la 4,9 l/100km si emisii de CO2 de la 127 g/km. Pe langa faptul ca aduce pentru prima data tractiunea integrala vehiculului pentru activitati multiple, gama de propulsoare ofera si o optiune de transmisie automata atat pentru motoarele pe benzina, cat si pentru cele diesel disponibila pe toate variantele de ampatament.
    Gama de motoare turbo cu patru cilindri include un motor pe benzina EcoBoost de 1,5 litri care dezvolta 114 CP si 220 Nm cuplu, si doua pe motorina EcoBlue dezvoltand 122 CP si 320 Nm cuplu sau 112 CP si 280 Nm cuplu. Tehnologia Auto Start-Stop este standard in toata gama pentru o eficienta optimizata. Ambele motoare diesel au un sistem inovator de „dozare dubla” care injecteaza AdBlue in amonte de doua convertoare catalitice selective pentru a ajuta la reducerea oxizilor de azot si sunt, de asemenea, compatibile cu combustibilii alternativi cu Ulei Vegetal Hidro-tratat (HVO) si cu Gaz Lichid (GTL).
    Toate modelele sunt dotate standard cu o transmisie manuala cu sase rapoarte. Cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj PowerShift cu sapte trepte ofera schimbari rapide si line pentru performante specifice cutiei manuale si confortul unei cutii automate. Padelele montate pe volan si un modul de condus Sport, imbunatatesc experienta soferilor pasionati.
    Clientii pot beneficia acum de tractiunea integrala pentru prima data pe Tourneo Connect pentru a creste aderenta pe suprafete instabile si alunecoase pentru o conducere mai sigura. Sistemul distribuie automat cuplul intre roti in functie de conditiile de conducere si suprafete, ajutand soferii sa mentina progresul in conditii mai dificile.
    Tractiunea integrala este disponibila la modelele dotate cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri si 122 CP cuplate la o cutie de viteze manuala cu sase trepte si nu compromite spatiul interior sau inaltimea de incarcare. Scutul de protectie al motorului este disponibil din fabrica pentru a sprijini clientii care circula frecvent pe suprafete dure.

    Vizualizari: 939