rss

Ford pregateste un super F-150

  1. 31/01/2008
  2. Tags: F-150
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi noile reguli de poluare impuse de guvernul american, asa numitele CAFE, vor scoate la pensie majoritatea masinilor echipate cu motorul V8, Ford pare hotarat sa dea o lovitura "de plecare" lui Dodge sub forma unui F-150 extrem de puternic, care sa mature pe jos cu Ram SRT-10.

    Masina, care se va numi probabil Raptor, va fi dotata cu un V8 supraalimentat de peste 500 CP si va avea numeroase imbunatatiri la nivelul trenului de rulare si al aerodinamicii.

    De fapt, noul monstru mecanic al numarului trei mondial va mai avea destul de putine in comun cu truck-ul din care deriva: lungimea si ecartamentul vor fi mai mari, suspensia intarita si mult coborata, franele mai puternice, amortizoarele mai nemiloase cu rinichii celui de la volan si rotile mult mai generos dimensionate (se vorbeste de anvelope de 35 de inch!).

    Cat despre performante, nu putem decat sa ne imaginam cam cat de rapid va putea fi un colos de aproape trei tone greutate, pus in miscare de un V8 mai puternic decat motorul unui M5.
    Vizualizari: 907