rss

Ford pregateste un mini F-150

  1. 14/05/2008
  2. Tags: F-100, F-150
    Vezi toate fotografiile (1)
    Segmentul pick-up-urilor full-size se duce serios la vale in Statele Unite, insa se pare ca americanii nu si-au pierdut cu totul afectiunea pentru acest gen de utilitare, cerand ca ele sa fie, pur si simplu, mai mici si mai economice.

    Ford, ca lider de necontestat in sector, va raspunde in viitorul apropiat cu un model pozitionat sub vedeta F-150, despre care se spune ca va reinvia vechiul nume F-100 si ca va fi cu peste 10% mai mica decat F-150.

    Poate ca nu pare chiar atat de mult, insa nici noi nu am specificat cea mai buna parte a proiectului: desi platforma tehnica a masinii va fi practic una derivata din cea folosita la constructia lui F-150, ea va ingloba numeroase componente din aluminiu in scopul reducerii maselor.

    F-100 va fi pozitionat in gama intre Ranger si F-150, urmand a fi fabricat in aceeasi uzina cu fratele sau mai mare; totusi, fata de acesta, va fi canalizat catre un segment ceva mai soft de clienti, care isi doresc mai mult o camioneta cu iz de lifestyle decat un caraus in toata puterea cuvantului.

    Noul pick-up va avea insa de luptat si cu draconicele norme de poluare ce vor intra in vigoare in SUA in 2015, astfel incat Ford va miza din capul locului pe o gama de motoare V6 si V8 foarte economice (printre care si V6-le twin-turbo EcoBoost, unul dintre cele mai moderne si mai eficiente motoare produse de numarul trei mondial).

    Mai mult decat atat, constructorul din Detroit ar putea dota masina chiar si cu un diesel din noua generatie, care sa coboare consumul de flota pana la o medie acceptata de Congresul American.

    Si, evident, de consumatorii innebuniti de preturile afisate la statiile de realimentare.
    Vizualizari: 910
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »