rss

Ford pregateste Focus RS

  1. 09/02/2007
  2. Tags: Focus RS, Focus ST, Ford
    Vezi toate fotografiile (2)
    Poate ca nu este o veste tocmai noua, dar acum se stie cand isi va face aparitia cel mai puternic Focus: salonul auto de la Londra, anul viitor.

    Surse destul de sigure anunta deja ca masina va avea o putere cu circa 30% mai mare decat cea a lui ST (foto), ceea ce inseamna ca motorul turbo cu cinci cilindri va scoate undeva in jurul a 280 CP.

    Din pacate, exista si o veste mai putin buna: din cate se pare, RS nu va avea tractiune integrala, efortul de a transmite puterea rotilor din fata fara ca manevrabilitatea masinii sa se transforme intr-un dezastru cazand in sarcina unui diferential cu alunecare speciala semi-activ.

    Motivul este legat de costuri, data fiind situatia deloc stralucita a concernului american, dar specialistii se asteapta ca sacrificiul sa fie totusi prea mare (fenomenul de torque-steer si subvirarea ar putea fi extrem de accentuate).

    Masina va incerca totusi sa compenseze cu jante de 19 inch, amortizoare & arcuri mai tari, bare anti-ruliu mai rigide si un pret undeva intre 25.000 si 28.000 de euro. Tentant, dar ne e teama ca nu va fi de ajuns cand amicul cu R32 iti va arunca manusa.
    Vizualizari: 1133