rss

Ford pare gata sa se debaraseze de PAG

  1. 11/06/2007
  2. Tags: Ford, Jaguar, Land Rover, PAG
    Vezi toate fotografiile (2)
    Dupa ce a scapat de Aston Martin, se spune ca Ford cauta sa faca acelasi lucru si cu Volvo, de care este interesat BMW.

    Ultima bomba venita insa din sanul grupului PAG este ca americanii sunt in discutii cu cei de la... FIAT pentru vanzarea lui Land Rover si Jaguar.

    Informatia vine chiar de la o sursa din cadrul lui Premier Automotive Group, care a declarat ca Ford a angajat bancile de investitii Goldman Sachs si Morgan Stanley sa managerieze vanzarea celor doua marci britanice si a lui Volvo, primele fiind intr-o prima faza in vizorul lui FIAT.

    Torinezii se pare insa ca s-au retras din cursa de achizitie in luna februarie, de teama ca aceasta sa nu ii afecteze rating-ul la acordarea creditelor.

    Italienii au manifestat interes pentru Land Rover deoarece nici una dintre marcile aflate sub umbrela grupului pe care il patroneaza nu are nici in ziua de azi un SUV veritabil in gama.

    De partea cealalta, Jaguar prezenta interes datorita platformelor tehnice cu tractiune spate si a motoarelor V6 si V8 destul de avansate, numai bune pentru dezvoltarea unor noi modele premium.

    Oricum, in aceste momente este destul de clar ca Ford e gata sa asculte orice oferta, ipoteza fiind intarita chiar de declaratia presedintelui Allan Mullaly: “Ford nu are planuri immediate de a vinde marci din grupul PAG, dar acceseaza toate posibilitatile” – cuvinte aproape identice cu cele rostite chiar inainte de debarcarea lui Aston Martin.
    Vizualizari: 859