rss

Ford Mustang Giugiaro Concept

  1. 29/11/2006
  2. Tags: Ford Mustang Giugiaro
    Vezi toate fotografiile (2)
    Imaginile cu modele exotice transformate de catre case de design renumite in produse unicat incep sa devina din ce in ce mai comune, dar nu in fiecare zi vezi un atelier precum cel al lui Giugiaro prins cu un proiect de interpretare a liniilor unei masini americane.

    Pe de alta parte, aceasta nu este o masina obisnuita, ci o adevarata legenda – Ford Mustang, coupe-ul care de 30 de ani acapareaza cele mai bune locatii de pe peretii dormitoarelor din SUA.
    Giugiaro nu este insa genul de designer care sa te pacaleasca cu impresii artisitice, astfel incat partea tehnica a masinii a fost la randul ei modificata pentru a corespunde cu noua dinamica a caroseriei.

    De motor si tren de rulare s-a ocupat divizia oficiala de curse a constructorului american, Ford Racing, inginerii sai crescand puterea V8-ului de 4,6 litri de la 300 la 500 CP cu ajutorul unui compresor mecanic si montand amortizoare si arcuri mai rigide, ce au coborat garda la sol cu aproximativ 4 cm fata Mustang GT.
    De fapt, toate modificarile tehnice au fost realizate conform specificatiilor versiunii de curse FR500C, masina care a castigat titlul la clasa GS din cadrul competitiei Grand-Am KONI Challenge Series in fata unor adversari ca  BMW M3 si Porsche 911.

    Cu alte cuvinte, daca esti genul de european care concluzioneaza la zero grade, vei simti ca acest armasar italian este, foarte probabil, cel mai bun Mustang din istorie...
    Vizualizari: 3320