rss

Ford mareste numarul de componente comune

  1. 04/10/2008
  2. Tags: America de Nord, componente comune, Europa, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sharing-ul de componente comune a fost de cand lumea si pamantul una dintre cele mai eficiente modalitati de a mentine costurile de fabricatie a masinilor la un nivel scazut, insa Ford si-a tinut pana de curand operatiunile din Europa si America de Nord in bataturi separate.

    Uriasele pierderi inregistrate in ultima vreme i-a determinat totusi pe americani sa schimbe foaia, iar noua generatie de modele globale va permite schimbul de componente indiferent din ce parte a lumii vor proveni acestea.

    Prima masina din noul program va fi Fiesta, despre care Ford spune ca va avea 78% dintre componente comune tuturor unitatilor vandute pe mapamond.

    Ii va urma viitoarea generatie Ford Focus, care, din 2010, va ridica stacheta pana la un prag de 90% - o veste buna si pentru americanii care au tanjit dupa modelul european atata amar de vreme.

    Desi nu au mentionat si alte nume in afara de acestea, presa de specialitate anticipeaza ca cel putin inca sase modele vor face parte din programul de componente comune, printre care Kuga, C-Max, Mondeo si S-Max. Mai bine mai tarziu decat niciodata...

    Vizualizari: 1029