rss

Ford lucreaza la motoare noi

  1. 28/04/2007
  2. Tags: Duratec, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)
    Divizia europeana a fabricantului din Detroit se poate lauda ca are in gama unele dintre cele mai curate motoare din Europa dar, cu toate acestea, ea nu doreste sa fie prinsa in offside de noile norme de poluare europene ce vor intra curand in vigoare.

    Ca urmare, cei de la Ford Europe lucreaza la o noua generatie de propulsoare cu capacitati cilindrice mici ultraecologice, ce vor fi dezvoltate de specialistii din Koln.

    Primul dintre noile agregate va fi unul de 1,6 litri cilindree supraalimentat cu turbocompresor, care il va inlocui pe „batranul” 2,3 litri Duratec.

    Ulterior, Ford va arunca pe piata si variante ce vor functiona cu etanol, un raspuns inedit dat motoarelor diesel ce echipeaza masinile lui Volkswagen si Opel.

    De toate aceste noutati vor beneficia aproape sigur clientii lui Ford Mondeo, precum si cei ai cuplului de gemeni S-Max/Galaxy.

    In sfarsit, pe la mijlocul lui 2008, Ford va lansa si o noua transmisie automata cu sase rapoarte, ce va ridica pretul masinii cu circa 2.000 de euro (ea va fi disponibila pentru anumite modele Mazda).

    Totusi, cel mai asteptat produs Ford din acest punct de vedere va fi cutia cu dublu ambreiaj manual robotizata, furnizata de Getrag si disponibila curand pe aproape toate modele Ford din Europa.
    Vizualizari: 948