rss

Ford isi reafirma interesul pentru Craiova

  1. 16/03/2007
  2. Tags: Calin Popescu Tariceanu, Daewoo Craiova, Ford, John Fleming
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ford Motor Co. este in continuare interesata sa devina proprietarul uzinei Daewoo Craiova, iar daca va reusi acest lucru va directiona o parte din productie spre piata rusa, a declarat John Fleming, CEO al Ford of Europe.

    Ford este, alaturi de General Motors, una dintre companiile cu sanse mari sa preia uzina Daewoo Craiova, pentru care statul roman spera sa gaseasca un proprietar pana in iunie.

    Americanii vand peste 100.000 de masini anual in Rusia, iar fabrica de la Craiova le-ar putea sprijini demersul dezvoltarii activitatii in Europa de Est.

    "E o posibilitate pe care o luam in considerare. Cu cat reducem mai mult costurile de productie, cu atat vom avea mai multe oportunitati pe pietele emergente", a precizat Fleming, citat de Reuters.

    Ford a vandut anul trecut in Rusia 118.000 de automobile, dintre care mai bine de jumatate au fost produse pe plan local. Ford a intrat pe aceasta piata in 2000, iar in prezent are o uzina in orasul St Petersburg, care produce, aproape la capacitate maxima, 75.000 de masini Focus anual. In urmatoarele 6 - 12 luni Ford va decide daca e cazul sa-si extinda capacitatile de productie in Rusia.

    Divizia europeana a Ford estimeaza ca 2007 va fi al patrulea an consecutiv in care va obtine profit, in contrast cu divizia nord-americana, unde s-au inregistrat pierderi record, iar Ford preconizeaza inchiderea unor facilitati de productie si concedieri. 
    Vizualizari: 989