rss

Ford isi anunta premierele de la SEMA

  1. 23/10/2007
  2. Tags: Porsche, Porsche 356
Ford a mirosit de ceva vreme schimbarea de pozitie din partea clientilor americani (si nu numai), care au inceput sa ceara din ce in ce mai multe modele de tip cross-over in defavoarea marilor SUV-uri.

Ca urmare, numarul trei mondial va prezenta la SEMA nu mai putin de noua asemenea masini sub forma de concept-car-uri, ce vor demonstra ca termenul “cool” poate fi folosit pentru a defini si un vehicul familial. Iata cateva informatii preliminare.

Unul din ele va fi un model Ford Edge preparat MRT-Direct, care va incerca sa smulga apaluzele audientei cu body-kit unic, despre care s-au multumit doar sa declare ca va fi unul “amenintator”.

Ii cam credem pe cuvant, mai ales ca motorul V6 Duratec de 3,5 litri va fi supraalimentat cu un turbocompresor productie proprie, iar supensiile vor fi coborate astfel incat jantele de 22 de inch sa iasa cat mai clar in evidenta.

La mica distanta de opera lui MRT-Direct va sta cea a lui Barry’s Speed Shop, bazata pe un Lincoln MKX (fratele mai “nobil” al lui Edge).

Din masina de serie nu va ramane mai nimic, cel putin la exterior, deoarece baietii o vor garnisi cu un un nou calandru si cu o pereche de faruri ionizate, in timp ce, din cele patru colturi ale caroseriei, vor iesi la rampa jantele uriase ale celor de la SRRC.

Iar daca vizual nu este indeajuns, ce-ati zice de acustic : un suboofer cat toate zilele, ascuns in portbagaj.

La fel de spectaculoase insa, credem noi, va fi si suita celor trei camionete F-150, (la fel) de pline de subwoofer-e, jante de douazeci-si-ceva-de inch si motoare V8 cu puteri stratosferice, Ford-ul Expedition customizat dupa o tema Michael Jackson, dar si Ford-ul F-Series din 1951, ce va aduce anii de glorie a rock-and-roll-ului in secolul XXi, multumita fundatiei Make-A-Wish.
Vizualizari: 991