rss

Ford Iosis-X intra in serie cu numele de Kuga

  1. 19/07/2007
  2. Tags: Ford Iosis-X, Kuga
    Vezi toate fotografiile (1)
    Daca pe piata americana lucrurile par cam terminate pentru numarul trei mondial, nu acelasi lucru se poate spune de Europa, acolo unde produsele celor din Detroit se vand foarte bine.

    Ford este insa decis sa nu arate nici o urma de slabiciune in fata lui VW, Opel sau Toyota, mai ales in zona SUV unde este gata sa lanseze versiunea de serie a lui Iosis-X, numita Kuga.

    Kuga va fi prezentat publicului vizitator al salonului auto de la Frankfurt si va fi lansat pe piata anul viitor, urmand a infrunta o puternica concurenta ce il are in frunte pe VW Tiguan, Toyota RAV-4, Opel Antara si, curand, Renault Koleos.

    Inrudirea cu conceptul din care deriva, ca si cu celelalte modele Ford lansate in ultima vreme, este evidenta: Kuga promoveaza o noua interpretare a binecunsocutului design kinetic in care amalgamul de suprafete curbe si plane creeaza un ansamblu extrem de dinamic intr-un segment in care majoritatea concurentei marseaza pe aspectul practic.

     “Kuga este aventuros si distinctiv, si am vrut sa evidentiem asta in aceasta fotografie preliminara. Credem ca exista un rol aparte pentru un vehicul atletic si carismatic ce marcheaza o desprindere clara de obisnuit, in acelasi fel in care S-Max a facut-o in segmentul MPV-urilor”, a declarat Stefan Lamm, designerul sef responsabil cu exteriorul masinii.

    Din punct de vedere tehnic, masina este bazata pe excelenta platforma C1 pe baza careia au mai fost construite Focus si Volvo S40, imprumutand sistemul 4x4 al suedezilor.

    Ca de obicei, ford pretinde ca marele atu al lui Kuga in fata concurentei va fi manevrabilitatea si precizia trenului de rulare, un capitol la care, fie borba intre noi, produsele lui Ford Europe au fost intotdeauna foarte bune. Cat despre motoare, asteptati-va la agregatele pe benzina si diesel de doi litri cilindree, dar si la puternicul cinci cilindri turbo de 2,5 litri al lui Focus ST.

    Kuga va fi produs in Germania incepand cu primavara lui 2008, Ford sperand sa vanda aproximativ 60.000 de unitati anual. La cum au fost primite Focus, S-Max sau Mondeo, am putea spune ca sunt chiar modesti…
    Vizualizari: 1228
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »