rss

Ford introduce versiunea Zetec S in gama Focus

  1. 24/10/2008
  2. Tags: Focus, Focus Zetec, Focus Zetec S, Ford
    Vezi toate fotografiile (6)

    Ford a introdus, in premiera pentru piata din Marea Britanie, versiunea sportiva Zetec S in gama Focus. Bazat pe actualul model Focus Zetec, noul S afiseaza un design mai sportiv dat de kit-ul aerodinamic care se distinge prin noi spoilere fata/spate cu extensii mai joase la nivelul pragurilor laterale, un set nou-nout de jante din aliaj de 17 inch si prin logo-ul "S" pozitionat pe aripile fata.

    La interior, Zetec S a primit insertii din aluminiu la nivelul pedalierului si al levierului franei de mana. Potrivit celor de la Ford, chiar daca pachetul "S" costa peste 1.600 de lire sterline (circa 2.000 de euro), pretul lui Zetec S este mai mare cu numai 750 de lire sterline (930 de euro) decat modelele Zetec standard.

    De asemenea, Ford ofera optional doua kit-uri de design care cuprind si alte accesorii pentru Zetec S. In pachetul "Sport" care costa 500 de lire sterline (620 de euro) sunt incluse jante din aliaj de 18 inch si geamuri fumurii, in timp ce pachetul "WRC", care costa 200 de lire sterline (250 de euro) ofera decaluri cu patratele, care amintesc de steagul fluturat la finalul unei curse din Campionatul Mondial de Raliuri, precum si insertii din aluminiu care au inscriptionat logo-ul WRC.

    Noul Ford Focus Zetec S este disponibil atat in versiunea de caroserie cu trei usi, cat si in cea cu cinci usi, si dispune de aceeasi gama de motorizari ca Focus Zetec, la care se adauga propulsorul pe benzina 1.6 Ti-VCT care dezvolta 115 CP. Celelalte motoare de pe Zetec S sunt doua benzinare, de 1,8 litri/125 CP si 2,0 litri/145 CP, si trei dieseluri, 1.8 TDCi/115 CP, 2.0 TDCi/136 CP si 2.0 TDCi/136 CP cu filtru de particule (DPF).

    Toate aceste propulsoare sunt conectate la o transmisie automata cu 6 trepte PowerShift.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 2249