rss

Ford iese de sub tutela Tiriac Auto

  1. 01/08/2008
  2. Tags: Ford romania
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ford Romania, noul proprietar al Automobile Craiova, se va ocupa incepand din august 2010 cu importul, marketingul si distributia automobilelor Ford pe piata romaneasca, au anuntat reprezentantii Romcar, citati de Standard.ro.

    Romcar, cel mai mare importator al grupului Tiriac Auto, importa marca Ford in Romania de 16 ani. In urmatoarele luni vor avea loc negocieri intre cele doua companii, iar o decizie urmeaza sa fie luata abia la finele acestui an. Trecerea marcii Ford in portofoliul Ford Romania nu inseamna disparitia celor 37 dealeri locali Romcar, acestia putand semna un contract individual cu Ford Romania.

    Acesta nu este primul brand pe care grupul de firme controlate de fostul tenisman Ion Tiriac il pierde. De la inceputul anului trecut, Tiriac Auto a pierdut importul exclusiv al marcilor Mercedes-Benz, Smart, Chrysler si Jeep dupa ce fostul grup DaimlerChrysler a decis sa intre pe piata romaneasca printr-o reprezentanta - Daimler Chrysler Automotive Romania, devenita ulterior, dupa divizarea grupului, Mercedes-Benz Romania. Apoi, din calculele Tiriac Auto a iesit si Mazda, al carei import a fost preluat de o reprezentanta a constructorului japonez Centrul Mazda pentru Europa de Sud-Est (Mazda CSEE), cu sediul la Klagenfurt, in Austria.

    Incepand cu 1 august 2010, distribuitorii si reparatorii autorizati Ford isi vor putea continua activitatea in coordonarea si supervizarea directa a Ford Motor Company, pe baza noilor contracte incheiate direct cu Ford. In viziunea lui Ernest Popovici, presedintele APIA, restructurarea activitatii in tara noastra nu are nicio legatura cu situatia dificila a constructorului american pe alte piete ale lumii.

    Ford a fost constructorul cu una dintre cele mai mari rate de crestere in Romania in primul semestru din 2008, vanzarile urcand in aceasta perioada cu 38%, comparativ cu primul semestru al anului trecut, cele mai bine vandute modele fiind Focus, Fiesta si Transit. Pentru acest an, Romcar estimeaza vanzari de peste 26.000 de unitati, ceea ce s-ar traduce printr-o cifra de afaceri de 340 milioane de euro, cu 20% mai mult fata de cifra de anul trecut.

    Pe langa Romcar, Divizia Auto a Tiriac Holdings mai cuprinde companiile M Car Trading, Premium Auto si Hyundai Auto Romania.
    Vizualizari: 1005