rss

Ford Fusion Hydrogen 999

  1. 11/07/2007
  2. Tags: Ford, Fusion, Hydrogen 999
    Vezi toate fotografiile (1)
    Greu incercatul constructor american va incerca sa-si mai remedieze cate ceva din imaginea pierduta cu o incercare de doborare a recordului mondial de viteza rezervat vehiculelor de tip fuel cell.

    Tentativa va fi sustinuta pe pista de sare de la Boneville si va fi efectuata de prototipul Fusion Hydrogen 999, un eco-car propulsat de un motor electric de 770 CP.

    Construita impreuna cu Ballard, Roush si Universitatea Statului Ohio, bolidul va fi pilotat de veteranul Rick Byrnes, un adevarat expert in acest gen de provocari, care… va avea si ceva concurenta: un al doilea vehicul electric alimentat de un set de celule de combustibil pe baza de hidrogen, numit Buckeye Bullet 2 (de asemenea opera a studentilor din Ohio si a catorva cercetatori de la Ford).

    Predecesorul acestuia, Buckeye Bullet, este si detinatorul actual al recordului mondial de viteza pentru un vehicul electic, stabilit in 2004 la 506,8 km/h, performanta pe care numarul trei mondial are de gand sa o spulbere pentru a dovedi ca ecologic nu inseamna neaparat si lent.
    Vizualizari: 1496