rss

Ford Fusion Hydrogen 999 stabileste un nou record mondial

  1. 17/08/2007
  2. Tags: Ford, Fusion, Hydrogen 999
    Vezi toate fotografiile (1)
    Sedanul Ford a reusit sa patrunda in Guiness Book dupa ce a stabilit un nou record de viteza rezervat automobilelor de tip fuel-cell, inscriind pe radarele oficiale 333,54 km/h.

    Masina a fost pusa la punct impreuna cu cei de la Centrul de Cercetare Automobilistica al Universitatii de Stat din Ohio, dar si cu inginerii de la Ballard Power System si cativa specialisti trimisi de tunerul Roush Racing.

    La volanul bolidului ecologic s-a aflat celebrul pilot specializat in cursele desfasurate pe pista de sare de la Boneville (si fostul designer de componente de motor al lui Ford) Rick Byrnes, care a avut in maini soarta unei masini la care s-a muncit mai mult de un an si care a continut, din punct de vedere tehnlogic, tot ceea ce stia Ford in acest domenniu.

    Rezultatul este cu adevarat impresionant, dovedind ca un automobil ecologic nu trebuie sa fie neaparat o gagauta, pe de alta parte insa, ne indoim ca un bolid fuel-cell cu o putere macar apropiata celor 770 CP dezvoltati de Fusion Hydrogen 999 va fi vazut cat de curand pe sosele.
    Vizualizari: 1050
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »