rss

Ford Fusion Hybrid 2010, pace-car in NASCAR

  1. 11/11/2008
  2. Tags: Ford, Fusion, Fusion Hybrid, Fusion Sport
    Vezi toate fotografiile (3)

    Viitoarele modele Ford, Fusion Hybrid si Fusion Sport, care vor aparea in 2010, au fost alese de organizatorii campionatului nord-american NASCAR sa fie masinile oficiale ale ultimei curse a sezonului, programata duminica, 16 noiembrie, pe ovalul Homestead Speedway din Miami.

    Asa cum se poate observa si din fotografia de fata, culoarea preponderenta a masiniiva fi verde tocmai pentru a a arata grija pentru mediul inconjurator a oficialilor companiei americane.

    Ford Fusion Hybrid va fi primul vehicul hibrid din istorie care va conduce plutonul intr-o cursa NASCAR pana cand va fi fluturat drapelul verde. Dupa aceea, va lasa loc versiunii Fusion Sport, care este propulsata de un motor de 264 CP, pentru restul cursei Ford 400.

    Ford Fusion a debutat in NASCAR ca pace-car pe 9 octombrie 2005, in cursa care a avut loc pe ovalul Kansas Speedway, iar versiunea de competitie a acestui model va debuta in NASCAR cu prilejul cursei de 500 de mile de la Daytona din luna februarie 2009.

    Cele doua versiuni Fusion vor fi prezentate in ziua de 19 octombrie, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

    Noul Ford Fusion Hybrid poate rula in modul electric pana la o viteza maxima de 75 km/h, urmand a avea o autonomie de peste 1.120 km.

    Vizualizari: 1168