rss

Ford Fusion GT vine in 2010

  1. 08/07/2008
  2. Tags: Fusion gt, Svt
    Vezi toate fotografiile (1)
    Special Vehicles Team (SVT), tunerul in-house al celor de la Ford, lucreaza din greu la versiunea GT a lui Ford Fusion, aceasta urmand sa fie lansata spre sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010.

    Ford Fusion GT va fi propulsat de motorul EcoBoost cu sistem turbo si injectie directa, acelasi pe care il gasim sub capota lui Lincoln MKS, MKR si Ford Flex. Cu o capacitate de 3.5 litri si sase cilindri in V, acesta este capabil sa produca 340 CP, "herghelie" ce va fi transmisa la toate cele patru roti prin intermediul unui diferential Haldex AWD.

    EcoBoost
    este denumirea pe care Ford o foloseste pentru tehnologia de ultima ora care combina injectia directa cu sistemul turbo, rezultatul fiind o putere crescuta la un consum redus. Asa se face ca acest V6 are puterea si cuplul unui propulsor V8 clasic, insa consumul de combustibil are valori pe care le intalnim de obicei la un motor cu sase cilindri.

    Obiectivul declarat al celor de la SVT este ca Fusion GT sa devina un Audi S4 al oamenilor cu mai putina "dare de mana", ceea ce inseamna ca trebuie sa ne asteptam la un pret cel putin decent.
    Vizualizari: 1138