rss

FORD FIESTA si FORD KA

  1. 24/02/2009
  2. Tags: Fiesta, Ford, Ka
    Vezi toate fotografiile (3)

    Noile modele Ford Fiesta si Ford Ka vor fi disponibile incepand din 3 martie pe piata din Romania, prin intermediul retelei Romcar. Expresii ale designului kinetic in clasa mica si mini, noile modele Ford se impun pe piata auto prin performante ecologice exemplare, niveluri superioare de tehnologie si confort si prin tinuta de drum remarcabila – specifica marcii Ford.

    Noul Fiesta marcheaza un capitol important in istoria Ford, asumandu-si rolul de cea mai distinctiva versiune Fiesta lansata incepand din anul 1976, cand a fost prezentata publicului pentru prima data. Noul Ka pastreaza toate calitatile ce au atras popularitatea versiunii sale anterioare – dimensiunea compacta, aspectul atractiv, dinamica deosebita si personalitatea jucausa – insa le prezinta intr-un pachet nou, inedit. Cu un design interior si exterior impresionant si cu un caracter unic, noul Ford Ka stabileste un nou standard in clasa masinilor de dimensiuni reduse. Practic, sigur, usor manevrabil si prietenos cu mediul, noul Ka reinventeaza povestea de succes a modelului Ford.

    Modelul prezinta doua versiuni de motorizare economice, ce dezvolta emisii reduse de noxe: motorul Duratec 1,2 litri benzina de 69 CP si, pentru prima data pe un Ka, motorul Duratorq 1,3 litri turbodiesel de 75 CP. Atat varianta pe benzina, cat si cea pe motorina produc emisii remarcabile, sub nivelul de 120 g/km CO2. Motorizarea diesel imbunatateste si economia de combustibil, atingand un consum mixt de 4,2 litri / 100km. Noul Ford Ka este disponibil in doua variante de echipare: Ambiente si Titanium si intr-o singura varianta de caroserie – 3 usi.


    Pentru noul model Fiesta, inginerii Ford au proiectat trei motorizari pe benzina: 1,25 litri de 82 CP, 1,4 litri de 96 CP si 1,6 litri de 120 CP si doua motorizari diesel TDCi: 1,4 litri de 68 CP si 1,6 litri de 90 CP. Toate versiunile de motorizare sunt disponibile in 3 si 5 usi, in timp ce gama de echipare destinata acestui model cuprinde cinci niveluri.

    Noul Fiesta reprezinta cel mai recent model Ford dezvoltat si testat pentru a proteja pasagerii de potentiale reactii alergice. Certificarea a fost obtinuta atat prin testele BAF (Fundatia Britanica pentru Alergii), cat si prin cele ale autoritatii internationale TÜV. La testele Euro NCAP, Fiesta a obtinut punctajul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4 stele pentru protectia  pasagerilor copii si de 3 stele  dobandite in urma testelor de protectie a pietonilor. Sistemului de protectie inteligent  (ISP) i se alatura, pentru prima data pe un autovehicul Ford de clasa mica, airbagul genunchi sofer plus airbaguri laterale si de tip cortina.


    “Lansarea noului Ford Fiesta la nivel european a condus intr-un timp foarte scurt la consolidarea puternica a pozitiei Ford Europa. Acest fapt influenteaza intr-un mod pozitiv asteptarile retelei Romcar, in pofida vremurilor tumultoase concentrate recent asupra pietei auto. In mai putin de o saptamana ne pregatim sa dezvaluim publicului cele mai noi modele Ford de dimensiuni reduse – noul Ka si noul Fiesta”, a declarat Gabriel Bondarenco, Director General Romcar. Preturile de vanzare, fara TVA, pentru noul Ka incep de la 8.700 euro, in timp ce noul Fiesta poate fi configurat de la 9.190 euro pentru versiunea Ambiente. In scopul de a facilita accesul publicului la gama de modele Ford, in luna martie reteaua Romcar organizeaza la nivel national doua sesiuni de evenimente „porti deschise” dedicate modelelor Fiesta si Ka.


     Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 15  modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, pe sase continente. 
     

    Vizualizari: 2140