rss

Ford face o estimare privind lansarea masinilor hibride electrice

  1. 11/07/2007
  2. Tags: Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)
    Compania Ford a anuntat ca intr-un interval de timp de cinci pana la zece ani va lansa automobile hibride care se alimenteaza de la  reteaua electrica. Informatia a fost facuta publica de Alan Mullaly, directorul executiv al companiei Ford, in cadrul unui eveniment ce a marcat inceputul colaborarii intre gigantul american si Southern California Edison, un jucator de pe piata americana a electricitatii.

    Trebuie mentionat ca intentia lui Ford nu este noua, dar este pentru prima data cand cel mai inalt oficial al companiei face o estimare de timp legata de acest proiect. Acest tip de automobile hibride este considerat drept solutia optima pentru reducerea emisiilor de carbon.

    Masinile hibrid cu incarcare electrica functioneaza pe baza unor baterii asemanatoare celor de la masinile electrice obisnuite. Automobilele au si motoare cu ardere interna, care intra in functiune atunci cand se descarca bateriile. Alimentarea bateriilor se face de la o priza electrica obisnuita.

    Ford si Southern California Edison lucreaza deja la un astfel de proiect, prima versiune, de test, urmand sa fie produsa pana la finele anului. La finele lui 2009 cele doua companii spera sa aiba deja alte 20 de exemplare produse, iar productia de serie ar urma sa inceapa in intervalul 2012-2017.

    Ford nu este singura companie care lucreaza la un astfel de automobil. Exista deja si versiuni de serie, inclusiv supercaruri, dar productia pe scara larga  a fost impiedicata pana acum de costurile ridicate si de problemele tehnologice ale bateriei. 
    Vizualizari: 750