rss

Ford F-150 SVT Raptor intra in Baja 1000

  1. 05/11/2008
  2. Tags: Baja 1000, F-150 SVT Raptor, Ford, Sema
    Vezi toate fotografiile (1)

    Abia prezentat ieri publicului american la deschiderea SEMA, agresivul Ford F-150 SVT Raptor a fost anuntat drept competitor in celebra si extrem de solicitanta competitie Baja 1000, ce va avea loc in cateva saptamani.

    Evident, va fi vorba de o versiune special preparata (numita Raptor R), ce va folosi insa o gramada de componente ale modelului de serie.

    Asta va dovedi – sau nu, depinde de rezultatul din finalul cursei – cam cat de solid este cu adevarat Raptor, mai ales ca piesele la care facem referinta nu sunt nici pe departe “maruntisuri”, ci elemente vitale precum sasiul, transmisia, franele si puntile.

    E adevarat, suspensiile au fost modificate pentru a putea oferi o cursa mai mare si unghiuri de atac si degajare mai bune, in timp ce interiorul a fost echipat cu roll-cage si scaune de curse, insa restul a ramas ca pe masina de serie.

    Ok, s-ar mai putea pune pe lista de “speciale” si motorul V8 de 6,2 litri, insa el va fi oferit in curand si pe Raptor-ul de showroom, ca alternativa la propulsorul de 5,4 litri supraalimentat. Oh da...

    Vizualizari: 1203