rss

Ford F-150 SVT Raptor a debutat la SEMA!

  1. 04/11/2008
  2. Tags: F-150 SVT Raptor, Ford, Sema, SVT Lighining
    Vezi toate fotografiile (25)

    Recesiunea economica din Statele Unite si nesiguranta in care se scalda industria petrolului nu au fost indeajuns sa ucida unul dintre cele mai asteptate proiecte speciale ale anului, super-camioneta Ford F-150 SVT Raptor.

    Urmasul celebrului SVT Lightning din 1993 a debutat oficial la SEMA, insa, de data aceasta, vorbim de o masina care a renuntat la suprafetele de bitum perfect finisate pentru o serie de incursiuni in teren accidentat.

    Macadam, dune de nisip, santuri, gropi – nimic din toate acestea nu pare a fi in stare sa ii puna probleme truck-ului Ford, despre care producatorul american nu a uitat totusi sa precizeze ca la fel de simplu si frumos poate fi dus si pana in parcarea unui mall.

    Totusi, s-ar putea sa speriati copii mai teribil decat o poveste de groaza de Halloween: Raptor arata pur si simplu terifiant, cu o capota brazdata de prize de aer generos dimensionate, o caroserie cu 18 cm (!) mai lata decat a unui F-150 normal si un calandru pe care veti citi cel mai mare logo Ford pe care l-ati vazut vreodata.

    Iar acesta nu este decat inceputul, fiindca F-150 SVT Raptor este capabil sa ii faca sa uite de orice parc de distractie si mai ales de calatoriile in roller-coaster.

    Toate acele modificari exterioare nu sunt decat soli ale unui program intens de prelucrari la nivel mecanic, in special asupra puntii fata: basculele superioare & inferiore, bucsele si amortizoarele au fost inlocuite cu unele noi, special proiectate pentru a face fata solicitarilor intense in teren accidentat, iar locul rotilor de serie au fost luate de unele echipate cu anvelope BF Goodrich All-Terrain, montate pe jante de 17 inch.

    In final, s-a obtinut o cursa a suspensiei de 34 cm pentru puntea fata si una de 28,5 cm pentru cea spate, indeajuns pentru ca Raptor sa furnizeze un adevarat show pe trasee similare cu cele alese pentru Baja 1000.

    De fapt, capacitatile trenului de rulare si ale motorului V8 supraalimentat de 5,4 litri, capabil de 320 CP si 529 Nm (mai tarziu va fi disponibil un V8 de 6,2 litri nou-nout), au fost deja demonstrate intr-o excursie prin desertul Nevada, unde toti cei invitati sa ia parte la aventura au iesit din masina afisand zambete pana la urechi.

    Probabil, vor face coada la portile uzinelor Ford...

    Vizualizari: 1399
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »