rss

Ford F-150 cu motor in 4 cilindri?

  1. 14/07/2008
  2. Tags: Ecoboost
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nu s-a intors lumea cu susul in jos si nici cei patru cavaleri ai Apocalipsei nu si-au facut aparitia intr-un nor innecacios mirosind a benzina, insa problema aurului negru este mai grava in SUA decat ati putea crede chiar si la o a doua vedere.

    Un pick-up heavy-duty propulsat de un motor cu mai putin de 8 cilindri era privita ca o adevarata erezie, insa acum e de-a dreptul o binecuvantare. Mai ales cand ai in maneca un as numit EcoBoost.

    Cel mai nou si poate cel mai eficient agregat dezvoltat vreodata de Ford America are o cilindree de doar 2,5 litri, insa, gratie supraalimentatii, injectiei directe si altor tehnologii de ultima ora, poate produce 260 CP si 407 Nm – suficient pentru a misca din loc un urias de cel putin 2,5 tone.

    Daca planul va primi unda verde, EcoBoost ar putea ajunge sub capota lui F-150 incepand cu 2013, insa doar pe versiunile cu doua usi (4x2 sau 4x4). Chiar si asa, el ar putea ajuta marea camioneta nu numai sa devina mai ecologica, ci si... legala, dat fiind faptul ca regulile CAFE vor obliga vehiculele comerciale usoare la un consum mediu de flota de 8,2 litri/100 km pana in 2015.

    EcoBoost este in acest moment marea speranta a lui Ford pe termen scurt in ceea ce priveste eficientizarea gamei de motoare, Dan Kapp, directorul departamentului de dezvoltare a grupurilor motopropulsoare, mentionand ca tehnologia i-ar putea permite sa reduca marimea agregatelor cu 40-50%.

    Un Mustang cu motor de 1,5-2 litri? Asta ar trebui sa devina interesant...
    Vizualizari: 887