rss

Ford este profitabil din nou

  1. 25/04/2008
  2. Tags: Profit
    Vezi toate fotografiile (1)
    Primul trimestru al lui 2008 a fost unul bun pentru producatorul american, acesta inregistrand un profit de 100 milioane USD.

    Fireste ca, daca ne raportam la cifra de afaceri de 43,5 miliarde de dolari, aceasta balanta pozitiva nu este o realizare demna de Cartea Recordurilor, dar este, totusi, un pas mare fata de pierderea de 282 miloane USD inregistrata anul trecut.

    Pe taram propriu Ford a pierdut 45 de milioane (de asemenea un imens pas inainte daca tinem cont de pierderile de 613 milioane din 2007), in timp ce aripa europeana este pe val cu profitul ei de 739 milioane de dolari, fara ca aceasta suma sa contina banii pe care TATA i-a platit pentru Jaguar si Land Rover.

    Conducerea companiei considera ca rezutatele bune se datoreaza mai ales programului de restructurare, prin implementarea caruia s-au economisit 1,2 miliarde.

    Suntem de acord ca strategia Ford functioneaza, dar este evident ca, peste Ocean, Ovalul Albastru va trebui sa faca eforturi serioase daca vrea ca aceasta situatie pozitiva sa fie de durata. Iar modelul pe care trebuie sa-l urmeze este chiar in curtea lor: evolutia filialei europene din anii 90 incoace.

    Daca ne ghidam dupa “ostilitatile” din Europa este destul de clar ca Ford mai are de “tras” 4-5 ani pana cand ar putea inregistra rezultate comparabile pe ambele continente.
    Vizualizari: 847