rss

Ford dezvolta o noua familie de motoare biturbo

  1. 30/06/2007
  2. Tags: Ford, Motor Biturbo
    Vezi toate fotografiile (1)
    Numarul trei mondial cauta sa impuste doi iepuri dintr-un foc cu noul lor plan privind gama de propulsoare: sa amelioreze consumul de combustibil si sa-si alinieze performantele cu cele ale constructorilor europeni.

    Pentru aceasta, un numar important de masini destinate pietei americane vor avea sub capota agregate V6 si V8 supraalimentate.

    Tehnologia, numita pompos “twin-force”, va debuta pe iminenta nava-amiral Lincoln, MKS (foto), undeva prin 2008, urmand ca mai apoi sa se extinda pe majoritatea modelelor Ford. 

    Derrick Kuzak, vicepresedintele departamentului global de dezvoltare a declarat ca masinile echipate cu asemenea motoare vor obtine o economie de combustibil similara cu a modelelor diesel, ceea ce in SUA inseamna un consum cu 30% mai mic decat a motoarelor pe benzina cu capacitati similare.

    Greu de crezut, insa twin-force nu va insemna adaugarea a doua turbocompresoare, ci si introducerea injectiei directe. In plus, Kuzak a dezvaluit ca Ford lucreaza la o noua transmisie automata cu sase rapoarte, ce permite si schimbarea manuala a treptelor, cumulul de tehnologii urmand a avea ca rezultat, spera americanii, atingerea scopului propus.

    Totusi, pentru ca vorbim de Ford America, vom pastra semnul de intrebare…
    Vizualizari: 1075