rss

Ford dezvolta (inca) o gama de motoare ecologice

  1. 03/09/2008
  2. Tags: Bobcat, Ecoboost, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Concernul american este pe cale sa lanseze noua generatie de motoare eficiente EcoBoost, insa aceasta nu va fi singura directie “conventionala” de protejare a mediului pe care o va lua.

    Sursele din cadrul companiei au dezvaluit faptul ca yankeii lucreaza la o noua tehnologie, ce se foloseste de cantitati mici de etanol pentru a mari puterea si a reduce emisiile.

    Ea se numeste Bobcat si mizeaza pe cifra octanica ridicata a etanolului pentru a mari performantele motoarelor, dar si pe faptul ca un propulsor ce consuma asemenea combustibil poate suporta o rata de compresie sensibil mai mare.

    Etanolul urmeaza a fi injectat direct in camera de ardere, eliminand problemele legate de precombustie ce pot dauna grav fiabilitatii motorului.

    Sistemul de alimentare cu etanol va fi complet separat de cel pe benzina, beneficiind de propriile injectoare si propriul rezervor; in plus, grija reumplerii rezervorului nu va fi una atat de mare, dat fiind faptul ca operatiunea va trebui facuta o data la cateva luni.

    Estimarile preliminarii arata ca masinile Ford echipate cu tehnologia Bobcat ar urma sa aiba un pret cu circa 1.100 de $ mai mare decat al celor cu motoare “normale”, 700 de $ din aceasta suma urmand a fi pusi pe seama supraalimentarii si injectiei directe (adica componentele principale ale programului EcoBoost).

    Oricum, mult mai putin decat pretul platit in plus pentru un diesel...

    Vizualizari: 1646