rss

Ford Craiova devine Ford Otosan Craiova: transferul de proprietate a fost finalizat. Ford Otosan anunta o investitie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova

  1. 16/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producator de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes. Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule si motoare, catre Ford Otosan, permitand astfel companiei sa-si extinda operatiunile la nivel international.
    Anul acesta, pe 14 martie, Ford a anuntat ca fabrica de la Craiova va produce noua generatie a modelului Courier, atat in varianta Transit (transport marfa), cat si in varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra in productie in 2023, cu o versiune complet electrica din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vandut autoturism Ford din Europa, va beneficia in 2024 de o versiune complet electrica, care va fi produsa la fabrica din Romania.
    Pentru a sprijini lansarea urmatoarei generatii a modelului Courier, Ford Otosan anunta astazi o investitie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementata in urmatorii trei ani. Astfel, capacitatea totala de productie a fabricii de la Craiova va creste de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.
    Fabrica Ford Otosan din Craiova joaca un rol cheie in planurile de electrificare ale Ford in Europa, iar prin aceasta preluare, unitatea de productie din Romania va beneficia de experienta si expertiza vasta a Ford Otosan in electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie si productie. Expertiza si know-how-ul Ford Otosan in electrificare, asa cum se vede la emblematicul model E-Transit recent lansat, se vor regasi si in vehiculele electrice pe care compania le va produce in fabrica de la Craiova.
    Ford mai anunta astazi ca, in contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creata o noua companie - Ford Romania Services SRL - care integreaza activitatile de vanzari si marketing ale Ford in Romania (Compania Nationala de Vanzari), condusa de Roxana Capata si Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann. De asemenea, unele functiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumparari si Contabilitate, care opereaza din Craiova, isi vor desfasura activitatea in cadrul companiei Ford Romania Services.

    Vizualizari: 793
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »