rss

Ford, Chrysler si GM din nou in fata Congresului american

  1. 02/12/2008
  2. Tags: Chrysler, Ford, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford, GM si Chrysler vor merge astazi din nou in Congresul SUA pentru a solicita un imprumut de 25 miliarde dolari care sa le ajute sa se mentina pe linia de plutire, in conditiile prabusirii vanzarilor.

    Ford va prezenta Congresului Statelor Unite ale Americii un plan de restructurare bazat pe renuntarea la fabricarea de autovehicule mari si axarea pe cele mici si eficiente, pentru a putea obtine ajutor financiar, informeaza The Wall Street Journal, citat de EFE.

    Cotidianul a anuntat, de asemenea, in editia sa electronica, ca presedintele Ford, Alan Mulally, va recurge la transportul rutier pentru a ajunge de la Detroit la Washington, dupa criticile parlamentarilor referitoare la ultima sa "aparitie". In noiembrie, directorii General Motors, Ford si Chrysler, au venit la Washington cu avioane private pentru a solicita ajutoare de miliarde de dolari in vederea refinantarii companiilor pe care le conduc. Ulterior, GM si Ford au anuntat ca vor reduce sau vor desfiinta flotele de avioane private.

    The Wall Street Journal precizeaza ca Ford va prezenta un plan bazat pe utilizarea generalizata a motoarelor turboalimentate cu injectie directa, ce reduc substantial consumul de benzina, si pe importul de autoturisme mici, fabricate in Europa.

    Mulally va accepta, totodata, orice reducere a salariului sau.

    In noiembrie, Congresul a spus directorilor General Motors, Ford si Chrysler ca vor trebui sa prezinte planuri concrete ce vor fi aplicate pentru a supravietui crizei, aceasta fiind o conditie pentru primirea de bani publici.

    Cele trei companii auto cer in jur de 25 miliarde dolari ajutoare, dar Washingtonul vrea sa se asigure ca acestea au planuri de viabile pe termen lung.

    Sursa: Bloombiz

     

    Vizualizari: 731