rss

Ford Bronco se aventureaza pe un nou teritoriu; legendarul offroader american ajunge in Europa in volume limitate

  1. 16/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford a anuntat astazi ca o legenda americana vine pentru prima data in Europa, odata cu introducerea SUV-ului Bronco, exclusiv in echipare 4x4, capabila pentru off-road extrem.
    Oferind capacitatea de a merge oriunde, imbunatatita cu tehnologii inteligente, Bronco in versiunea cu patru usi va fi disponibil in numar strict limitat pe pietele europene selectate, cu volanul pe stanga, de la sfarsitul anului 2023.
    Designul inconfundabil la interior si exterior se inspira din modelele emblematice, inclusiv din originalul Bronco din 1966, din aspectul dur si capacitatea robusta a camionetei din seria F de pe piata americana si spiritul de performanta al lui Ford Mustang, pentru a crea un SUV cu stil unic si simt autentic al aventurii.
    Bronco isi castiga porecla „G.O.A.T.” (Goes Over Any Type of Terrain) datorita unui sistem sofisticat de tractiune integrala si a tehnologiilor inovatoare pentru aventura, inclusiv Trail Control™ si pana la sapte moduri de conducere. 
    Dezvoltat din start pentru aventura, versatilul Bronco ofera caracteristici unice, cum ar fi panouri detasabile, puncte de montare integrate care sunt proiectate special pentru accesorii, precum si materiale usor de curatat, ca dotari standard. Clientii Bronco pot alege dintr-o gama larga de accesorii aprobate de Ford, toate concepute pentru o integrare perfecta si o personalizare maxima, astfel incat sa se potriveasca unei varietati de aventuri.
    „Bronco este cel mai rezistent si mai versatil vehicul off-road produs de Ford, iar noua generatie imbina ADN-ul modelului original cu cele mai noi tehnologii de manevrare pe orice suprafata si o gama vasta de accesorii pentru a crea un vehicul off-road nou, remarcabil”, a declarat Matthias Tonn, inginer sef, Vehicule de Import, Ford Europa. „Dupa succesul urias al noului Bronco din SUA, suntem incantati sa aducem o parte din spiritul aventurii pentru clientii nostri din Europa.”
    Renasterea unei legende
    Inca de cand a fost introdus in SUA primul exemplar in 1966, Bronco a reprezentat etalonul in ceea ce priveste sentimentul de libertate, distractie si capabilitate in aer liber. Ford a reintrodus emblematicul Bronco in America de Nord in 2020, dupa o absenta de 25 de ani, ramanand fidel ADN-ului modelului original, introducand in acelasi timp functii inovatoare complet noi pentru o functionalitate off-road autentica. Bronco va fi oferit in Europa, in numar strict limitat pentru pasionatii de activitati in aer liber.
    Pornind de la o coala alba de hartie, echipa de proiectare Bronco a inceput prin a realiza o scanare digitala la dimensiunea normala a modelului din prima generatie pentru a se asigura ca proportiile puternice si forma recunoscuta instantaneu raman elementele cheie ale noului design. Consolele scurte, liniile caracteristice puternice si detaliile indraznete si functionale ii confera lui Bronco aspectul hotarat si robust, care il face inconfundabil si contribuie la capacitatea sa exceptionala de off-road.
    Partea din fata a vehiculului are grila distinctiva pe toata latimea, faruri circulare si simbolistica indrazneata care creeaza o legatura vizuala clara cu prima generatie – si il face sa arate cu adevarat unic. Panourile patrate ale caroseriei sunt proiectate pentru a vizualiza mai usor colturile exterioare ale SUV-ului si, prin urmare, mai usor de manevrat in conditii dificile de off-road.
    Bronco are, de asemenea, multe aspecte simple, dar inteligente, cum ar fi pasajele rotilor din plastic si sectiunile inaltate de ghidare in partea de sus a aripilor din fata, pentru a ajuta soferul sa localizeze colturile vehiculului – care pot fi utilizate si ca puncte de ancorare capabile sa sustina pana la 68 kg. Acest lucru faciliteaza transportul articolelor mai mari, cum ar fi canoe.
    Bronco are un plafon rigid complet demontabil, cu o captuseala de antifonare pentru mult confort la drum. Plafonul rigid demontabil se separa, de asemenea, in patru panouri, cu locasuri de depozitare dedicate la bord pentru cele doua panouri frontale, pentru flexibilitate maxima. Toate usile pot fi demontate complet  – si individual – folosind o singura unealta in doar opt minute, oferind o senzatie de libertate maxima, precum si o vizibilitate si mai mare in conditii de off-road.
    Geamurile fara cadru reduc greutatea totala a usilor, facandu-le suficient de usoare pentru a fi indepartate de proprietarii de aproape orice statura. Clientii vehiculelor 4x4 conventionale cu usi detasabile raman in situatia de a nu sti ce sa faca cu ele, in timp ce Bronco ofera locasuri pentru depozitare dedicate pentru a permite stocarea usilor in siguranta la bord, gata de remontare in cateva minute. Echipa de proiectare a montat si oglinzile retrovizoare anterior parbrizului pentru a mentine vizibilitatea chiar si cu usile indepartate.
    Bronco are cateva alte elemente detasabile care permit atat personalizarea, cat si performanta sporita in offroad. Grila frontala si bara de protectie pot fi indepartate si schimbate cu versiuni alternative, in timp ce pasajele rotilor din plastic sunt proiectate sa fie indepartate fara deteriorare in cazul unui impact in conditii off-road si pot fi inlocuite usor si rapid.
    Bronco prezinta peste tot mai multe „surprize” in ceea ce priveste designul – detalii ascunse care celebreaza mostenirea Bronco si care sunt concepute pentru a fi descoperite de proprietari in timpul utilizarii vehiculului. Exemplele includ logo-uri Bronco ascunse, o reprezentare grafica care ilustreaza gama originala de modele din 1966, un deschizator de sticle incorporat in interior si coordonatele GPS ascunse ale locatiilor utilizate pentru testare in timpul dezvoltarii modelului Bronco.
    „A fost esential ca revenirea lui Bronco sa fie autentica fata de mostenirea SUV-ului original emblematic si robust”, a declarat Paul Wraith, designer sef Bronco. „Fiecare decizie pe care am luat-o cu privire la designul lui Bronco a vizat o mai buna deservire a clientilor, maximizarea capacitatii in natura, independenta sa ca marca si, in mod exhaustiv – inclusiv stantarea capetelor suruburilor si a inscriptiei de pe anvelope.”
    Tehnologia care va reda libertatea
    Bronco si-a castigat anterior porecla G.O.A.T. datorita capacitatii sale remarcabile pentru suprafete offroad si noua generatie ofera nimic mai putin decat o performanta remarcabila in conditii dificile. Datorita tehnologiilor de conducere inteligente, performantele lui Bronco sunt accesibile atat de aventurierii incepatori, cat si de soferii experimentati de off-road.
    In centrul capacitatii de a accesa orice tip de suprafata a lui Bronco, se afla Terrain Management System™, care faciliteaza selectarea modului de care au nevoie soferii pentru a se adapta conditiilor. Pe langa modurile de conducere, cum ar fi Normal, Eco, Sport si Slippery, modurile dedicate off-road G.O.A.T. includ Mud/Ruts, Sand, precum si un mod Baja inspirat de curse, fiecare mod optimizand acceleratia, punctele de schimbare a treptelor de viteza si raspunsul directiei pentru a se potrivi cu tipul de teren pe care se ruleaza.
    Bronco este disponibil cu o cutie de transfer electronica cu doua viteze care permite schimbarea in mers sau o cutie de transfer electromecanica cu doua viteze cu un mod automat, care permite sistemului sa comute fara probleme intre tractiune pe doua roti si tractiune integrala in functie de conditiile de drum. Un diferential spate blocabil este standard, in timp ce disponibilitatea unui diferential frontal blocabil si a unui sistem de deconectare a barei anti-ruliu fata ofera o articulatie maxima in conditii dificile.
    Bronco ofera, de asemenea, un Trail Toolbox, o suita de tehnologii sofisticate off-road pentru a sprijini soferii si a le permite sa exploreze capabilitatile vehiculului cu incredere. Trail Control™  functioneaza intrun mod similar cu controlul vitezei de croaziera; soferul poate selecta o viteza de pana la 31 km/h, iar vehiculul va gestiona automat acceleratia si franarea pentru a mentine viteza selectata in timp ce soferul se concentreaza pe directie, pe un teren dificil.
    Trail Turn Assist utilizeaza vectorizarea cuplului bazata pe franare pentru a reduce raza de viraj cu pana la 40% atunci cand se merge off-road in spatii restranse, in timp ce Trail One-Pedal Drive  permite soferului sa accelereze si sa franeze folosind doar pedala de acceleratie, oferind un control mai usor si precis al vitezei atunci cand se conduce in conditii dificile. Tehnologiile de asistenta pentru sofer includ AdvanceTrac™ cu Roll Stability Control™ si Trailer Sway Control pentru siguranta soferului la remorcare.
    Design indraznet
    In esenta, Bronco este construit pe un sasiu din otel de inalta rezistenta, cu sapte traverse, oferind o baza dura si permitand deplasarea substantiala a suspensiei pentru o capacitate off-road spectaculoasa.
    Bronco dispune de suspensie de stabilitate off-road de inalta performanta (HOSS), care consta din brate independente cu arcuri elicoidale de cursa lunga in fata, reducand greutatea nesuspendata cu pana la 20%, in comparatie cu modelele de punti solide, oferind confort superior la rulare si contact constant cu suprafata. In spate, o punte spate solid construita, cu cinci brate, cu arcuri de cursa lunga cu rata variabila, este standard, combinata cu amortizoare de mare rezistenta pentru toate tipurile de utilizare. Jantele disponibile de 17 inch si 18 inch din aliaj sunt echipate cu anvelope pentru toate suprafetele pentru confort sporit la drum si siguranta in off-road.
    Clientii care doresc cel mai inalt nivel de performanta off-road pot proteja componentele critice cu o placa frontala disponibila, precum si cu protectie pentru motor, transmisie, cutie de transfer si pentru rezervorul de combustibil. Pragurile laterale disponibile sunt suficient de puternice pentru a sustine greutatea vehiculului pentru urcarile extreme pe stanci, carligele de remorcare expuse fata si spate sunt standard, iar o bara de acoperis din otel de inalta rezistenta este prevazuta cu airbag-uri cortina laterale integrate, precum si airbag-uri laterale si airbag-uri frontale pentru siguranta deplina.
    Dur atat la exterior, cat si la interior
    Potrivindu-se cu exteriorul dur si hotarat, designul interior al noului Bronco este extrem de functional, plin de tehnologie, dar si robust si conceput pentru a rezista utilizarii in medii dificile. Panoul de bord se inspira in designul sau din prima generatie Bronco, avand culori inspirate de nuante naturale si echipamente de exterior si materiale alese pentru maxima fiabilitate.
    Manerele de prindere sunt integrate in panoul de instrumente si consola centrala pentru confortul pasagerilor in toate conditiile, consola centrala dispune de un suport de incarcare wireless care a fost proiectat pentru a mentine telefonul mobil in pozitie fixa chiar si in unghiuri extreme de inclinare, suprafetele panoului de bord sunt usor de sters, iar butoanele fizice din cabina sunt etansate cu silicon si au puncte de contact din cauciuc pentru a asigura protectia fata de alte elemente si sunt usor de curatat.
    Chiar daca Bronco este construit pentru cele mai dure conditii, nu exista compromisuri in ceea ce priveste caracteristicile de confort sau comoditate. Un panou de instrumente TFT de 8 inchi este asociat cu un ecran tactil central LCD de 12 inchi, cu sistem multimedia SYNC 4 de ultima generatie,4 care beneficiaza de actualizarile software Ford Power-Up pentru o functionalitate imbunatatita in timp.
    Bronco ofera, de asemenea, puncte de atasare in partea de sus a panoului de instrumente, pentru un suport de dispozitive, permitand clientilor sa-si ataseze camerele video sau telefoanele mobile cu conexiuni de alimentare de 12 volti si USB dedicate.
    Apple CarPlay si Android Auto sunt dotari standard alaturi de un B&O® Premium Sound System cu 10 difuzoare, inclusiv un subwoofer, care se integreaza perfect cu aplicatia FordPass disponibila. Chiar si atunci cand situatia devine dificila, Bronco are grija de dumneavoastra, cu un sistem standard de camera video de 360 de grade cu caracteristici off-road care ofera o vizualizare a rotilor din unghiuri inaccesibile de pe scaunul soferului, sporind vizibilitatea in timpul provocarilor de un nivel tehnic ridicat, cum ar fi rularile pe stanci.
    Creati-va propriile aventuri
    Noul Bronco este conceput pentru a fi pregatit pentru orice tip de aventura, iar clientii isi pot imbunatati experientele cu o gama larga de accesorii concepute sa lucreze mana in mana cu sistemele Bronco, usor de montat datorita suporturilor dedicate echipate cu suruburi marca Bronco.
    Sistemele de iluminare imbunatatite, cum ar fi o bara luminoasa disponibila montata pe acoperis si spoturile de pe montantul A se conecteaza pur si simplu la suporturi dedicate echipate cu suruburi Bronco pentru o vizibilitate sporita, in timp ce, cei care doresc sa doarma in afara Bronco-ului lor, pot alege dintre un cort pentru spate, cort de acoperis sau copertina laterala pentru libertatea suprema in aer liber. Husele pentru scaune din neopren ofera o protectie sporita in cele mai dure conditii off-road, in timp ce sinele de acoperis si suporturile dedicate disponibile pentru acoperis si hayon, permit transportul usor al echipamentelor, cum ar fi schiuri, biciclete si portbagaje de acoperis.
    „Bronco este construit pentru a le oferi clientilor libertatea de a explora in siguranta, iar aceasta masina emblematica este adaptabila pentru a se potrivi aproape oricarui tip de aventura pe care ar trebui sa v-o doriti fara a sacrifica confortul, utilitatea sau performanta. Este cel mai rezistent si mai versatil vehicul offroad de la Ford si va oferi maxima distractie in Europa”, a declarat Matthias Tonn.

    Vizualizari: 830