rss

Ford are nevoie de fabrica de la Craiova

  1. 12/06/2007
  2. Tags: Fabrica de la Craiova, Ford, John Fleming
    Vezi toate fotografiile (2)
    Numarul trei mondial doreste sa construiasca anul acesta aproximativ 2 milioane de masini in Europa (cu circa 150.000 mai multe ca anul trecut), iar pentru aceasta are nevoie ca de aer de inca o facilitate de productie.

    Ca urmare, americanii au pus ochii pe fabrica de la Craiova, una din posibilitatile cele mai fezabile de atingere a acestui obiectiv.

    Fara uzina din Oltenia, Ford ar fi nevoit sa oblige celelalte unitati de productie sa lucreze la o capacitate de 110%, tradusa prin costuri mai mici, profituri mai mari, dar si posibile (si costitsitoare) probleme de calitate a produselor.

    De aceea, concernul din Detroit spera ca guvernul roman sa accepte oferta de achizitie a fostei fabrici Daewoo, desi pe fir inca se mai afla ofertanti de calibrul lui GM. “Avem nevoie de capacitatea de productie de 150.000 de masini de la Craiova, pe care o putem extinde eventual la 200.000 de masini, conform planului de depasire a pragului de 2 milioane de autovehicule realizate anual”, a declarat John Fleming, presedintele Ford Europe.

    De partea cealalta, AVAS va procesa toate ofertele constructorilor ramasi in cursa de achizitie a uzinei dupa 5 iulie, data limita la care acestea pot fi depuse.

    Se pare ca totul se va decide intre GM si Ford, dar ultimul pare avantajat datorita faptului ca celalalt a refuzat sa includa in calculele sale facilitatea de la Craiova acum cinci ani, atunci cand s-a hotarat ce se va pastra si ce nu din defunctul constructor coreean.

    Zvonul este intarit inclusiv de o sursa anonima din cadrul industriei autohtone: “Problema se pune asa: daca nu ai cumparat fabrica atunci, de ce te-am crede acum?”. Poate pentru ca in cinci ani se schimba multe, inclusiv o schimbare de lider mondial?
    Vizualizari: 964