rss

Ford anunta transferul proprietatii fabricii de la Craiova catre partenerul sau Ford Otosan; trei noi vehicule electrice vor intra in productie din 2024

  1. 09/04/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford face un pas semnificativ in procesul de transformare, consolidandu-si si mai mult planurile sale de crestere pe piata vehiculelor comerciale (Ford Pro) si potentarea portofoliului de vehiculele electrice (Model e) in Europa.
    In acest context, Ford confirma astazi transferul proprietatii fabricii din Craiova catre partenerul sau strategic Ford Otosan, proces conditionat de aprobarile autoritatilor relevante si ca urmare a consultarilor.
    „Acest transfer arata modul in care Ford valorifica parteneriatele sale strategice, cu privire la folosirea cat mai eficienta a resurselor existente prin investitii comune, beneficiind in acelasi timp de experienta extinsa a Ford Otosan. Salutam aceasta oportunitate de a consolida parteneriatul nostru cu Koç Holdings prin Ford Otosan si de a dezvolta impreuna acest joint venture. Activitatea fabricii din Craiova este un succes si consideram ca prin experienta si xpertiza Ford Otosan in electrificare si vehicule comerciale aceasta poate ajunge la un nivel de dezvoltare si mai ridicat”, a spus Stuart Rowley, Presedintele Ford Europa.
    Anuntul de astazi deschide un nou capitol in povestea de succes a Ford Otosan si permite fabricii de la Craiova sa joace un rol major in viitorul acestui joint venture, sprijinind, in acelasi timp, planurile solide ale Ford cu privire la electrificare (Model e) si vehicule comerciale (Ford Pro). Totodata, acest lucru permite Ford Otosan sa-si extinda amprenta sa internationala in ceea ce priveste productia de vehicule si experienta in acest domeniu.
    „Acest acord deosebit de important la care am ajuns astazi va consolida pozitia Ford Otosan de cel mai mare producator de vehicule comerciale din Europa. Suntem mandri sa facem parte din echipa Ford care pastreaza suprematia pe piata de vehicule comerciale la nivel european. Totodata, ne angajam sa fim partenerul de incredere pentru succesul viitor al vehiculelor electrificate Ford. Consideram ca lansarile de modele viitoare, alaturi de planurile de crestere si tehnologizare, vor oferi oportunitati exponentiale si interesante pentru echipa de la Craiova. Mai mult, suntem increzatori ca impreuna vom construi viitorul uzinei din Craiova”, a declarat Haydar Yenigun, director general Ford Otosan.
    In acelasi timp, Ford anunta astazi ca modelul Puma, care in 2021 a fost cel mai bine vandut autoturism Ford din Europa, va primi din 2024 o versiune complet electrica, ce se va fabrica la uzina din Craiova.
    Anul trecut, Ford a confirmat ca incepand cu 2023 la Craiova se va produce un nou vehicul utilitar usor, care din 2024 va exista si in varianta complet electrica. Astazi, compania anunta ca acest vehicul va fi viitoarea generatie Transit Courier. in plus, un vehicul multifunctional compact – Tourneo Courier – urmeaza, de asemenea, sa fie produs la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrica ce urmeaza a fi lansata in productie in 2024.
    „Anuntul de astazi sustine viziunea Ford cu privire la extinderea gamei noastre de autoturisme, fabrica din Craiova jucand un rol cheie inclusiv pentru planurile noastre solide in dezvoltarea vehiculelor comerciale (Ford Pro) si a celor electrice (Model e) in Europa”, a declarat Stuart Rowley, Presedintele Ford Europa.
    Viitoarea generatie Transit Courier si Tourneo Courier este proiectata si dezvoltata de Ford Otosan, joint venture - ul cu Ford, in care Ford si Koç Holding sunt actionari majoritari, intr-unul dintre cele mai longevive si de succes parteneriate din industria auto globala.
    Prin transferul proprietatii, fabrica de la Craiova va beneficia de o retea larga de competente si de transfer de know-how prin experienta vasta a echipei Ford Otosan in proiectarea, dezvoltarea si construirea de vehicule comerciale si electrice.
    Experienta in ceea ce priveste sistemele de propulsie electrice, obtinuta de Ford Otosan prin fabricarea la Kocaeli (Turcia) a modelului E-Transit din segmentul de doua tone, care va fi pus la vanzare in acest trimestru si a versiunii complet electrice a urmatoarei generatii Transit Custom, la vanzare din 2023, va fi utilizata pentru a asigura cea mai buna tranzitie posibila catre viitorul electric al fabricii de la Craiova.
    Faptul ca Ford Otosan va fi noul proprietar al fabricii din Craiova va ajuta transferul de know-how, prin integrarea pe verticala a tehnologiilor electrice si va avea un efect extins si eficient din punct de vedere al costurilor la nivelul retelei de furnizori.
    Ford mai anunta ca productia SUV-ului de clasa mica Ford EcoSport se va incheia pana la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe un viitor construit pe productia de vehicule comerciale si electrice.
    Ford deja a demarat la Craiova un proces de informare si consultare cu partenerii sociali, in privinta transferului de proprietate.
    Tinand cont de faptul ca Ford este reprezentat in Consiliul de Administratie al Ford Otosan prin intermediul unor lideri de nivel senior si ca Ford participa la supervizarea activitatii acestui joint venture, compania va continua sa participe la supervizarea activitatii de la Craiova.
    Ford si Ford Otosan spera ca procesul de transfer al proprietatii anuntat astazi sa fie finalizat in al treilea trimestru al anului 2022, proces conditionat de aprobarile autoritatilor relevante si ca urmare a consultarilor.
    Totodata, Compania Nationala de Vanzari a Ford in Romania, precum si alte departamente ce deservesc Ford la nivel european, vor continua sa-si desfasoare activitatea in acelasi mod ca si pana acum, ramanand parte din structura Ford Europa.
    Nu in ultimul rand, Ford Motor Company Fund, latura filantropica a companiei Ford, prin partenerul sau international GlobalGiving, care sprijina de mai multi ani comunitatea din Craiova, prin furnizarea de servicii esentiale si programe educationale, s-au angajat sa sprijine financiar proiectele derulate in cadrul Centrului pentru Resurse si Angajament Ford (CRAF) din Craiova, pentru urmatorii patru ani.

    Vizualizari: 679
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »