rss

Ford anunta ca are profit

  1. 27/07/2007
  2. Tags: Ford, Profit
    Vezi toate fotografiile (1)
    Si nu-i vorba de vreun mizilic, ci de 750 de milioane de dolari. Anuntul-surpriza a fost facut cu ocazia raportarii situatiei financiare pentru ce de-al doilea trimestru din acest an.

    Aceasta “gura de oxigen” vine dupa 21 de luni consecutive de rezultate negative si ca efect imediat al programului amplu de reducere a costurilor pe care “Ovalul Albastru” s-a jurat (in fata actionarilor) sa-l implementeze.

    Restructurarea ce are loc de ceva vreme (sub denumirea generica de “Way Forward”) vizeaza inchiderea a nu mai putin de 16 fabrici (cate avem in Romania, trei?!) si concedierea a 45.000 de angajati.

    Anul trecut, in aceeasi perioada, Ford pierdea 317 milioane USD, tocmai de aceea nimeni nu se astepta la acest profit, chiar decent ca suma.

    In paralel cu deciziile organizatorice, americanii au inceput sa puna accentul si pe calitate, fapt ce se vede cel mai bine la noile modele Fusion si Edge. Cu toate acestea vanzarile au scazut cu 9% in acest ultim trimestru, dar, in mod paradoxal, veniturile au crescut la 44,2 miliarde de dolari, fata de 41,9 cat s-a inregistrat anul trecut.

    Dar poate cea mai importanta lovitura (de imagine) pe care a dat-o Ford, a fost clasarea neasteptat de buna in studiul J.D. Power, care a devenit de-a lungul timpului o adevarat Biblie pentru cumparatorii de automobile de peste Ocean. Deci, se pare ca yankeii au trecut peste ce-i mai greu, realizand poate cel mai mare come-back din ultimii ani in industria auto.
    Vizualizari: 817