rss

Ford a pierdut 12,7 miliarde in 2006

  1. 27/01/2007
  2. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (2)
    Intreaga lume stia ca rezultatele financiare din 2006 ale numarului trei mondial aveau sa fie dezastruoase, iar ele nu s-au dezmintit: oficial, Ford a pierdut anul trecut 12,7 miliarde de $, cel mai mare esec din intreaga istorie de 103 ani a constructorului american.

    Numai pe ultimul trimestru al anului trecut pierderile au fost suficient de mari cat sa ingroape orice producator de dimensiuni medii 5,8 miliarde de $ - , in timp ce pierderea totala de aproape 13 miliarde a spulberat practic vechiul record din 1992, cifrat la 7,39 miliarde de $.

    Din pacate pentru Ford, previziunile pe 2007 nu sunt cu mult mai bune. Americanii se asteapta ca produsele lor sa fie mai bune calitativ, dar asta nu va schimba situatia in America de Nord, unde cei din Detroit sustin ca vor continua sa piarda cota de piata.

    Acest indicator va avea, in compensatie, o valoare mai ridicata in Europa, acolo unde reducerea costurilor va fi un motor principal pentru un 2007 profitabil.

    In rest, Ford crede ca va inregistra pierderi la diviziile care au avut de suferit si anul trecut, cu diferenta ca acestea vor fi mai mici. Totusi, yankeii au gasit resursele necesare pentru a asigura un fond de investitii de 7 miliarde de $, cu care vor incerca sa tina pasul cat mai aproape de concurenta.

    Oricum va fi, pe Ford il asteapta o calatorie lunga, pe un drum nu tocmai asfaltat...
    Vizualizari: 799