rss

Fibra de carbon, inlocuita de hartia din nanotuburi de carbon?

  1. 22/10/2008
  2. Tags: buckypaper, Florida, nanotuburi din carbon
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anglo-saxonii ii spun "buckypaper" dar, oricat de haios ar suna asta, lucrurile vor deveni cat se poate de serioase in caz ca cercetatorii de la Universitatea de Stat din Florida vor gasi o cale sa o produca cu bani putini.

    In fapt un conglomerat de nanotuburi din carbon, materialul-minune poate fi folosit pentru a forma componente de caroserie de 500 de ori mai rezistente decat otelul si, in acelasi timp, de 10 ori mai usoare.

    E lesne de inteles ca o asemenea tehnologie poate fi aplicata in cele mai diverse domenii, de la industria aeronautica si aerospatiala pana la cea a obiectelor electrocasnice, insa pe noi ne intereseaza in mod special aplicatiile posibile in lumea auto, unde am putea asista la o adevarata revolutie in constructia caroseriilor.

    Ok, nu e cazul sa va visati deja la volanul unui VW Golf de vreo 100 kg pe care ati platit doar 15.000 de euro, dar nu e mai putin adevarat ca fabricantii de supercar-uri ar putea renunta cat de curand la fibra de carbon, ani de zile un material sine-qua-non in clubul ”peste 300 la ora”.

    Vizualizari: 2453
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »