rss

Fiat vrea un SUV pe baza lui 500!

  1. 09/07/2007
  2. Tags: Fiat 500, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)
    Mini-ul retro al torinezilor a fost primit cu atata entuziasm incat i-a determinat pe acestia sa puna la punct un plan serios de dezvoltare a unor modele irnudite, care sa mulga cat mai multe profituri din ceea ce se anunta un megasucces comercial.

    Daca saptamana trecuta am aflat ca 500 va avea atat o versiune cabrio, cat si o varianta Abarth, auto.ro este in masura acum sa va informeze ca acesta este de-abia inceputul, italienii planuind in plus un break cu trei usi si chiar un SUV!

    Daca i se va da unda verde (vom afla asta in maximum sase luni), minusculul tot-teren va imprumuta sistemul 4x4 al lui Panda si va etala probabil o garda la sol ceva mai mare, suficienta probabil pentru a dovedi chiar si cele mai masive borduri.

    SUV-ul va echilibra practic o gama de modele in care, in coltul opus, va sta Abarth 500, un Cinquecento extrem de picant cu 135 CP la dispozitie, si… 500 SS (de la Super Sport), despre al carui motor de 1,4 litri turbo se spune ca va trimite catre roti nu mai putin de 155 CP.

    Pana atunci insa, FIAT este decis ca masina sa obtina titlul de cel mai sigur mini din Europa dupa testele EuroNCAP, 500 fiind asteptat sa ia aici cinci stele.
    Vizualizari: 816