rss

FIAT vrea modele hibride pana in 2011

  1. 15/04/2008
  2. Tags: Fiat, Fiat powertrain technologies
    Vezi toate fotografiile (1)
    Italienii au cam ramas in urma japonezilor, americanilor si chiar nemtilor sau francezilor in ceea ce priveste dezvoltarea de modele hibride, o situatie pe care sefii lui FIAT vor sa o redreseze in cel mult trei ani de zile.

    Daca cei de peste Atlantic si asiaticii prefera sa combine avantajele unui motor pe benzina cu cele ale unui propulsor electric, iar europenii sunt mai degraba interesati de echipa diesel-electric, torinezii vor sa le faca pe amandoua, chiar daca, potrivit informtiei furnizata de CEO-ul lui Fiat Powertrain Technologies, Alfredo Altavilla, procesul de dezvoltare se afla inca in fazele incipiente.

    Motoarele luate in calcul de conducerea FIAT include un propulsor pe benzina cu doi cilindri de numai 0,9 litri, ce va fi cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj pentru cresterea eficientei. Acesta nu va emite, conform calculelor preliminare, decat maxium 90 de grame de CO2 la fiecare kilometru, mult sub limita impusa de Comisia Europeana din 2012 incolo.

    In afara lui, peninsularii mai iau in calcul un propulsor diesel de 2,3 litri, de asemenea ales pentru emisiile sale poluante reduse. Cat despre primele masini care vor beneficia de noile tehnologii, asteptati-va ca una dintre ele sa fie si Bravo, hatch-ul competitor in acelasi segment cu VW Golf.
    Vizualizari: 918