rss

Fiat Topolino va fi produs in Serbia

  1. 23/09/2008
  2. Tags: Fiat, Topolino, Zastava
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitorul model de clasa mica Fiat Topolino, urmasul masinii care facea furori in anii 50, va fi produs la uzina Zastava din Kragujevac (Serbia), in urma unui memorandum semnat intre italieni si oficialii sarbi la inceputul acestui an, si ar putea costa 6.500 de euro.

    In timp ce Fiat inca nu a confirmat daca viitorul model se va numi sau nu Topolino, surse din interior sustin ca masina va avea mai putin de 3 metri in lungimesi va fi propulsata de un nou motor pe benzina in doi cilindri care va fi disponibil in doua versiuni, normal aspirat si turbo, care va produce 65 CP si, respectiv, 90 CP.

    Noul motor va beneficia de sistemul de distributie variabila al marcii torineze, denumit "MultiAir", ceea ce ar insemna ca va fi extrem de ecologic, urmand sa degaje in aer, conform unor surse, sub 90 g CO2 / km.

    Cand va fi lansat pe piata in 2010, Fiat Topolino va fi primul model cu motor in doi cilindri care va fi comercializat in vestul Europei dupa ce productia lui Citroen2CV a fost sistata.

    Fiat Topolino va fi vandut ca o masina de clasa mica, de oras pe pietele mai dezvoltate, in timp ce pe pietele emergente va fi comercializat ca un model low-cost, cu un pret de pornire de 6.500 de euro.

    Vizualizari: 1366