rss

FIAT si-a dublat profitul pe trimestrul doi

  1. 25/07/2007
  2. Tags: Bravo, Fiat, Punto
    Vezi toate fotografiile (1)
    Grupul torinez a anuntat profituri record in cel de-al doilea sfert al anului curent, castigul net dublandu-se practic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut: 593 de milioane de euro fata de 280 de milioane.

    Mare parte din acest succes ii este atribuita introducerii unor modele de succes, precum Punto si Bravo, dar analistii considera ca acesta este doar inceputul unei perioade fericite la FIAT, mai ales ca simpaticul 500 se afla abia la inceput.

    Italienii au punctat totodata si o scadere importanta, de 404 milioane de euro, a nivelului datoriilor, in ciuda faptului ca au fost nevoiti sa cheltuiasca circa 500 de milioane de euro pe dividende si rascumparari de actiuni; totodata, nivelul cifrei de afaceri a ajuns la 15 miliarde de euro, cu 12% mai mult decat pe al doilea trimestru al anului precedent.

    Si asta inainte ca FIAT sa ajunga sa culeaga roadele expansiunii in China, India si alte piete emergente importante, piete cu ajutorul carora torinezii vor ajunge aproape sigur pe culmi ale succesului pe care nimeni nu indraznea sa le viseze la inceputul acestei decade.
    Vizualizari: 1034