rss

FIAT pregateste Abarth Coupe

  1. 08/01/2009
  2. Tags: Abarth, Coupe, Fiat
    Vezi toate fotografiile (4)


    FIAT se pregateste sa prezinte Abarth Coupe, care este posibil sa fie cea mai interesanta sportiva cu doua locuri in 2010.

    Constructorul italian mizeaza pe reorientarea cumparatorilor spre masini mici si economice. Coupe-ul care are la baza platforma de 500 Abarth, are tractiune fata, iar motorul este pozitionat frontal. Majoritatea componentelor, inclusiv transmisia, este preluata de la 500 Abarth. Coupe-ul vine cu un sasiu din aluminiu nou care ii confera agilitate.

    Abarth Coupe vine echipat cu Torque Transfer Control, care optimizeaza tractiunea la negocierea virajelor, iar LED-urile de pe bord se aprind in momentul optim al schimbarii treptei de viteza, pentru obtinerea performantelor maxime si consumului scazut. Motorul va veni cel mai probabil de la 500, de 1.4 litri supraalimentat care dezvolta 135 CP si un cuplu de 180 Nm, insa nu este exclusa introducerea unei variante de 158 CP si 230 Nm, care sa consume doar 5 l/100km. Cu o greutate totala de 1000kg, masina va atinge 100 de km/h in mai putin de 8 secunde.

    Coupe-ul are un aspect agresiv datorita grilei imense si farurilor inclinate. Vine cu un acoperis detasabil, precum Smart Roadster, oferind experienta cabrio fara costul ridicat al unui acoperis retractabil. Masina este vopsita in culorile clasice Abarth, rosu si alb. La interior, schema sportiva este completata de indicatoare turbo si emblema scorpion Abarth.

    Cei de la FIAT au invatat din esecul lui Smart Roadster, datorat pretului inalt, si au evaluat Coupe-ului la 13,000 de euro, cu 1,600 de euro mai putin decat Roadsterul. Sportiva va intra in productie anul viitor.

    Vizualizari: 1135