rss

Fiat Phylla sau o idee despre noul Topolino

  1. 05/06/2008
  2. Tags: Phylla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Recent, departamentul de cercetare al celor de la FIATCRF – a prezentat conceptul Phylla, un minicar electric desemnat sa previzioneze viitorul constructorului torinez in ceea ce priveste vehiculele ecologice.

    Nimic iesit din comun pana aici, insa recent am aflat ca mititelul desenat de scolile IED si IAAD din Torino va lua forma unui vehicul de serie, ce va fi produs incepand cu deceniul urmator.

    Boss-ul lui FIAT, Sergio Marchionne, declarase nu cu mult timp in urma ca gigantul italian pregateste o noua familie de modele mini, botezata dupa un nume celebru in istoria industriei auto – Topolino. Ei bine, din cadrul acestei familiii va face parte si un mic vehicul electric, despre care cei de la AutoExpress cred ca este chiar Phylla (sau, ma rog, ceea ce va deriva din respectivul concept).

    Si nici nu am avea motive sa ii contrazicem: recent revenit la linia de plutire, FIAT nu isi mai permite sa ramana in urma unor trenduri viitoare cu potentialul financiar al unei mine de aur, mai ales cand si alte concerne extrem de puternice se lupta pentru o felie din “teren”.

    Cat despre versiunile Topolino propulsate conventional, se pare ca acestea vor fi construite pe o platforma tehnica derivata din cea a lui Punto si vor fi motorizate de o serie de agregate cu puteri de pana in 100 CP.

    Noul entry-level al lui FIAT va fi produs la o fosta fabrica Zastava din Serbia (recent achizitionata de concernul din Torino), iar primele masini vor face cunostinta cu podelele showroom-urilor la inceputul lui 2010.

    In sfarsit, FIAT si-a adus aminte sa faca ce stie el mai bine; totusi, mai mult poate ca niciodata, lupta pe care o va duce nu va fi deloc floare la ureche. Pietele in plina afirmare din Europa (si din lume) manifesta un apetit colosal pentru modele populare – ieftine, usor de intretinut si fiabile –, iar concurenta va fi al naibii de puternica.

    Si nu va ganditi la Logan ori la alte asemenea exemple: e suficient sa luati in calcul forta financiara si imaginea de care se bucura conglomeratul care a creat-o pe Toyota IQ sau... ambitia si mai ales curajul celor care si-au pus sperantele in proiectul Tata Nano.

    Vizualizari: 565