rss

Fiat nu il mai ajuta pe Bertone

  1. 03/04/2007
  2. Tags: Bertone, Fiat
    Vezi toate fotografiile (2)
    Caroserierul italian, aflat in dificultate financiara, spera sa puna mana pe contractul de fabricare a unui model Lancia, ce i-ar fi asigurat o gura de oxigen pe termen lung.

    Din pacate, planurile sale au fost date peste cap de conducerea grupului Fiat, care a refuzat incheierea unui joint-venture din cauza ca intelegerea nu ar fi fost „un caz de afacere viabila din punct de vedere financiar”.

    Daca intelegerea s-ar fi semnat, Bertone ar fi construit pana la 15.000 de modele coupe-cabrio Lancia pe an incepand cu 2009, dar acum acestea vor fi fabricate de Fiat la fabrica sa din Torino, acolo unde se mai produce si Grande Punto (modelul Lancia va fi construit pe aceeasi platforma tehnica).

    Din cate se pare, cele doua parti nu s-au inteles cu privire la numarul de muncitori pe care urma sa-i pastreze Bertone, Fiat dorind ca jumatate din cei 1.500 de angajati ai carosierului sa fie concediati.

    Bertone va incerca sa o mai duca o vreme pe spinarea contractului de constructie a unor vehicule de vacanta bazate pe Iveco Daily, dar pentru aceasta misiune nu va avea nevoie decat de 200 de muncitori.
    Vizualizari: 859