rss

Fiat inchide cea mai mare fabrica din Italia pentru doua saptamani

  1. 09/02/2009
  2. Tags: Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)


    Fiat a hotarat inchiderea temporara a celei mai mari fabrici de care dispune, cea din Mirafiori, Italia, datorita scaderii gradate a cereriror de autovehicule noi. Fabrica va fi inchisa pentru doua saptamani, in martie, dupa ce Fiat anuntase initial doar injumatatirea productiei pentru inceputul lui martie.  Astfel, aproximativ 5000 de angajati vor sta acasa de pe 1 pana pe 13 martie.

    Fiat oprise productia in trecut la mai multe uzine din Italia, iar angajatii au primit salarii partiale prin intermediul unui program guvernamental numit Cassa  Integrazione. In cazul de fata, constructorul nu a anuntat nimic legat de salariile celor 5000 de angajati.

    Pentru a se scoate din impas, Fiat a discutat de curand cu mai multe banci posibilitatea obtinerii unui credit. Totodata compania a semnat un parteneriat cu Chrysler, pentru extinderea productiei in alte tari folosind fabricile si retelele de distributie ale constructorului american.

    Cu toate ca guvernul italian nu a anuntat inca planul de sprijinire a industriei auto, primul ministru Silvio Berlusconi a declarat ca doreste oferirea unor sume producatorilor autohtoni si introducerea unor masuri de incurajare a achizitionarii masinilor noi, cu emisii reduse.
    Vizualizari: 968