rss

FIAT Grande Punto de la Novitec

  1. 18/08/2007
    Vezi toate fotografiile (3)
    Inca de anul trecut, tunerul german oferea un program de individualizare complet dedicat modelului de clasa mica FIAT, insa acum acest urmas al lui Grande Punto Sport, botezat X-One, arata mult mai extravagant si agresiv, indeplinind conditiile de patrundere in exclusivista familie X-Treme.

    Noutatile care iti scot ochii sunt, evident, cele care au transformat aproape complet caroseria hatchback-ului italian, lunga lista de modificari cuprinzand un spoiler frontal artagos, cu largi prize de aer, o capota de motor mai bombata, doua praguri cu care sa maturi asfaltul, un eleron nu tocmai discret in prelungirea acoperisului, o priza de aer pe plafon, patru jante N8 de 18 inch si un bumper spate ce integreaza un difuzor de dimensiuni respectabile.

    La acestea se adauga componentele pe care le observi doar dupa ce te uiti a doua oara, precum radiatorul din doua piese si pleoapele pentru faruri, ultimele chestiuni importante inainte sa intrebi de ce e in stare masina.

    Ei bine, acest Grande Punto cu suspensii sport ajustabile (garda la sol poate fi micsorata cu oricat pe intervalul 35 mm-75 mm) este propulsat de un diesel de 1,9 litri cilindree, care, in urma unui chip tuning, a ajuns la 160 CP si 328 Nm, ultimii disponibili de la numai 1.950 rpm.

    Rezultatul? Grande Punto X-One ajunge la 100 km/h in numai 8,6 secunde si la o viteza maxima de 210 km/h fara ca tu sa iti dai seama macar ca esti la volanul unui “tractoras”: pentru a masca pacanitul tipic unui motor cu aprindere prin compresie, Novitec a montat o evacuare speciala din otel inoxidabil, finalizata de doua tevi de 90 mm diametru.

    In acest fel, nimeni nu va sti imediat daca acesta este sau nu Punto II X-One, fratele hardcore al acestei masini, al carui motor turbo pe benzina, adus la 204 CP, poate dezvolta, pentru o scurta durata, chiar si 312 CP, gratie geniului care a descoperit NOS-ul.
    Vizualizari: 964