rss

Fiat Grande Punto Abarth SS vine la Frankfurt

  1. 04/09/2007
  2. Tags: Abarth SS, Fiat, Grande punto
    Vezi toate fotografiile (1)
    In primavara acestui an, la salonul auto de la Geneva, FIAT a marcata startul renasterii numelui Abarth prin prezentarea versiunii de curse Abarth S2000.

    Luna aceasta, debuteaza vanzarile si la modelul de strada (botezat Grande Punto Abarth), insa torinezii au in plan ceva si mai salbatic, chiar pentru iminentul salon auto de la Frankfurt: Grande Punto Super Sport.

    Ok, ok, este doar un concept (deocamdata) si asta se vede imediat datorita caroseriei mult prea agresive si colorate pentru a se zgai de dupa sticla unui showroom, insa nu asta este important, ci faptul ca, sub capota, mocneste o versiune si mai potenta a propulsorului de 1,4 litri turbo de pe Abarth, ce dezvolta pe SS (se pronunta “essesse”) cu 30 mai mult cai (asadar, 180 CP).

    Faptul ca este un Abarth este semnalat din toate partile de logo-ul scorpionului, prezent inclusiv in centrul calandrului “sugrumat” de prezenta infioratoarelor prize de aer de pe bumper.

    In rest, avem de-a face cu ingredientele obisnuite: evacuari duble de grosimea antebratului, un bumper spate cat toate zilele, bosaje ce nu cunosc sintagma “cura de slabire” si un set de jante ultralate, capat de linie pentru un tren de rulare gata sa devoreze si cele mai dificile sicane. Speram ca asta chiar se va intampla...
    Vizualizari: 1251