rss

Fiat Grande Punto Abarth e gata

  1. 28/02/2007
  2. Tags: Abarth, Fiat, Grande punto
    Vezi toate fotografiile (2)
    Inevitabilul s-a produs: cea mai asteptata versiune a masinii de clasa mica FIAT va fi prezenta la Geneva, Grande Punto Abarth urmand a face multe zile fripte unor modele precum Polo GTi, Fiesta ST sau ceva mai recentul Peugoet 207 RC.

    In plus, pentru ca masina sa aiba „spatele acoperit”, lansarea sa va coincide si cu cea a modelului Grande Punto Abarth 2000, cu care FIAT va intra in campionatul de raliuri al Italiei si in IRC (Intercontinental Rally Challenge) in acest an.
     
    Mai intai insa, sa spunem ca bolidul pe care oricare dintre noi va putea pune mana, Grande Punto Abarth, va fi echipat la Geneva cu un motor de doar 1,4 litri cilindree dar care ,cu ajutorul unui turbocompresor, va dezvolta 150 CP (155 CP cu benzina de 98).

    Cand va fi disponbil la vanzare insa (adica in septembrie), „mica” lui FIAT va putea fi comandata si cu un kit special ce ii va aduce sub capota inca 30 CP, adica dublul versiunii de baza din gama Grande Punto.

    De cealalta parte, „bodyguard”-ul gata pentru raliuri, Abarth 2000, este si mai puternic, urmand a arunca in lupta de pe probele speciale o herghelie de 270 CP.

    Astfel incat, si intr-un caz si in celalalt, va actiona probabil o regula nescrisa a meciurilor de fotbal cu italienii: trebuie sa te asiguri ca i-ai eliminat complet din ecuatie, altfel, chiar si in al doisprezecelea ceas, te trezesti ca tocmai ti-ai luat o mama de bataie...
    Vizualizari: 1282
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »