rss

Fiat: Daca Guvernul nu intervine, 60.000 de muncitori vor sta acasa

  1. 27/01/2009
  2. Tags: Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Seful grupului auto Fiat, Sergio Marchionne, a declarat ca 60.000 de angajati din sectorul auto risca sa ajunga in somaj in Italia, daca guvernul nu ia masuri de sprijinire a sectorului, relateaza AFP.

    "Daca Guvernul nu intervine, riscul ca 60.000 de oameni care lucreaza in sectorul auto italian sa stea acasa este real", a avertizat Marchionne.

    Seful Fiat a lansat avertismentul cu doua zile inainte de o masa rotunda dedicata sectorului auto si convocata la Roma, la sediul guvernului, de catre premierul Silvio Berlusconi, in conditiile in care oficialul exclusese anterior posibilitatea de a ajuta acest sector.

    "Ne asteptam la masuri pentru intregul sector auto, care este pe cale sa vanda cu 60% mai putine masini decat anul trecut", a adaugat seful Fiat. "Nu este vorba despre un ajutor pentru Fiat, ci despre relansarea unui intreg sector de productie si a intregii economii", a atras atentia Marchionne.

    Grupul auto italian a anuntat in a doua parte a saptamanii trecute ca se asteapta la un an foarte slab in 2009, "cel mai greu trait vreodata", potrivit declaratiilor lui Marchionne. Fiat a revizuit, totdata, in scadere drastica estimarile pentru profiturile anuale.

    Fiat, care a luat decizii majore de trimitere a angajatilor in somaj tehnic, din toamna incoace, a anuntat saptamana trecuta sindicatele ca in februarie si martie vor urma noi saptamani de somaj tehnic.

    In 2008, Fiat a inregistrat o scadere cu 16,2% a profitului net, la 1,72 miliarde euro, in conditiile in care cifra de afaceri a crescut cu 1,5%, la 59,36 miliarde. Numarul de automobile vandute a scazut cu 3,6% in 2008, la 2,15 milioane de unitati.

    Sursa: Bloombiz 

    Vizualizari: 688