rss

Fiat cumpara Zastava

  1. 23/04/2008
  2. Tags: Fiat, Zastava 10
    Vezi toate fotografiile (3)
    Dupa ce luna trecuta Volkswagen isi anunta interesul pentru constructorul sarb de automobile Zastava, acum este randul Grupului Fiat sa emita pretentii pentru achizitionarea producatorilor lui Yugo.

    Astfel, in aceasta saptamana o delegatie italiana este asteptata la Belgrad pentru a negocia preluarea companiei Zastava, al carei actionar majoritar este statul sarb, cu 99% din actiuni. "Fiat este interesata sa preia Zastava. In functie de cum se vor desfasura negocierile, vom decide cand si daca va avea loc o licitatie. Decizia va fi luata la sfarsitul acestei luni", a declarat ministrul sarb al Economiei, Mladjan Dinkic.

    Serbia a inceput in luna decembrie a anului trecut o procedura de pre-licitatie pentru a vinde Zastava. Initial, autoritatile anuntasera ca o licitatie va fi organizata in aprilie 2008, insa procesul a fost anulat in momentul in care Guvernul s-a prabusit si au fost stabilite alegeri pentru luna mai.

    "Potrivit unor discutii preliminare pe care le-am avut cu Fiat, acestia sunt pregatiti sa investeasca pana la 300 milioane de euro in unitatea de productie din Serbia. Este o investitie imensa si daca negociem o preluare, atunci anuntul de licitatie ar putea sa nici nu fie publicat", a declarat un oficial guvernamental.

    Zastava are deja un acord cu Fiat, in uzinele companiei sarbe fiind asamblate modele Fiat Punto, care sunt vandute in Balcani si in Rusia sub denumirea "Zastava 10". De asemenea, sarbii mai au un acord si cu General Motors care prevede producerea modelului Opel Astra.

    Uzina este amplasata in orasul Kragujevac, la 130 de kilometri de Belgrad si are o capacitate anuala de 60.000 de unitati.
    Vizualizari: 986