rss

Fiat confirma masina de 5.000 de euro

  1. 01/08/2007
  2. Tags: Fiat, Masina super-ieftina
    Vezi toate fotografiile (1)
    Italienii au luat un avant serios cu noile Bravo si 500, drept pentru care se gandesc serios sa demareze sau sa continue tot felul de proiecte.

    Unul dintre ele se refera la celebra masina super-ieftina (adica “de 5.000 de euro”), proiect la care lucreaza si alti producatori auto, printre care Toyota si, cunoscutii nostri, cei de la Renault.

    In 2000, Fiat ne-a aratat cam care-i inchipuirea sa despre un astfel de automobil cu Ecobasic, care a fost gandit ca o masina strict de oras, ce punea accentul pe consumul redus de combustibil.

    La doar 750 kg greutate, Ecobasic avea nevoie, declarau italienii, de doar 3 litri de motorina la fiecare 100 de kilometri. Greutatea mica a fost obtinuta prin utilizarea exhaustiva a plasticelor, iar codoase in consumul mic sunt si pneurile cu rezistenta redusa la inaintare.

    Pe baza viitorului mini va fi dezvoltat si un “caraus”, un fel de microvan, ce va fi produs in fabrica Fiat din Turcia, la Bursa.

    Aceste “buburuze” vor fi propulsate de noul motor supraalimentat cu doi cilindri in linie si capacitatea de 900 cmc. Puterea este estimata undeva in intervalul 90-100 CP.
    Vizualizari: 1045