rss

Fiat cauta bani pentru o fuziune cu PSA

  1. 23/01/2009
  2. Tags: Autoeconomie, Fiat, PSA
    Vezi toate fotografiile (1)


    Criza isi spune cuvantul si producatorii auto sunt dispusi la fel de fel de aliante - care, altfel, probabil ca nici nu ar fi fost luate in discutie - pentru a face fata cat mai bine colapsului economic.

    Potrivit publicatiei La Republica, citata de Mediafax, unul dintre actionarii Fiat analizeaza posibilitatea majorarii capitalului grupului italian cu aproximativ 2 miliarde de euro, bani necesari pentru a obtine o participatie cat mai mare in viitoarea structura ce va lua nastere printr-o eventuala fuziune intre Fiat si PSA Peugeot Citroen.

    Holdingul Exor, controlat de familia Agnelli, detine 30% din actiunile constructorului din Peninsula si doreste sa ramana unul dintre cei mai importanti actionari in cazul formarii unei noi corporatii.

    Fiat
    detine deja doua fabrici in parteneriat cu Grupul PSA, unde se asambleaza autovehicule comerciale.

    In urma cu cateva zile, grupul italian si-a unit fortele cu Chrysler , operatiune in urma careia a preluat 35% din actiunile companiei americane si are la dispozitie un an pentru a se decide daca doreste sa-si mareasca numarul de actiuni in cadrul acestei marci.
    Vizualizari: 824